Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Na večeri klapske pjesme Brotnju čestitan 713. rođendan

Večer klapske pjesme upriličena je sinoć u Herceg Etno selu kako bi Brotnjo, u sklopu proslave Dana općine Čitluk i 713. obljetnice prvog pisanog spomena imena Brotnjo, za rođendan dobilo i glazbenu čestitku. Najstariji sačuvani pisani spomen imena Brotnjo zabilježen je u dubrovačkom Povijesnom arhivu i sačuvana baština iz dugih stoljeća povijesti Brotnja svjedoči nam o bogatom umjetnički nadahnutom životu na ovim prostorima, a tako je i danas.

Djelić tog umjetničkog života i nadahnutog stvaralaštva su i klape koje njeguju način pjevanja, koji se zbog svoje posebnosti našao na UNESCO-vom popisu nematerijalne baštine, a posjetitelji koncerta sinoć su imali priliku poslušati dvije broćanske klape, klapu iz Posušja i trio Evergreen iz Mostara.

Svojim skladnim pjevanjem Brotnju su rođendan čestitali: muška klapa Herceg, ženska klapa Bura, muška klapa Zvizdan i već spomenuti trio koji je program obogatio uvijek rado slušanim melodijama.

Slavljenički koncert zajednički su organizirali Kulturno-informativni centar Čitluk i Općina Čitluk pa se na početku koncerta nazočnima sa nekoliko prigodnih riječi obratio gospodin Borislav Šimović.

Sinoćnji program vodila je novinarka Sanja Pehar.

WordPress Video Lightbox