Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Na svetkovinu sv. Ilije proslavit će se jubilarna obljetnica izgradnje zavjetnog zvonika na Gradini

Ove godine mještani MZ D. M. Ograđenika i zaseoka Barbarići slave vrijedan jubilej, 40 godina od izgradnje zavjetnog zvonika kojega su izgradili davne 1980. godine prošloga stoljeća na jednom od najljepših vidikovaca ne samo u Brotnju nego i šire, na lokalitetu Gradina. Proslava će se održati 20. srpnja, na svetkovinu sv. Ilije proroka, sveca kojemu je posvećen zvonik, a kao i raniji godina proslava će započeti misnim slavljem u 19 sati.

Misno slavlje predvodit će prof.dr.sc. fra Iko Skoko koji je u vrijeme najvećih radova oko zvonika i Gradine, kada se gradio športski centar, uređivao okoliš oko zvonika, asfaltirao prilazni put i izvodili ostali radovi, bio župnik župe sv. Stjepana prvomučenika u Čerinu, kojoj i Gradina pripada.

To nas posebno veseli i zahvaljujemo mu na prihvaćanju da predvodi misno slavlje te mu želimo iskrenu i srdačnu dobrodošlicu! Također, Organizacijski odbor zajedno sa župnikom fra Hrvojem Miletićem poziva vjernike da dođu na misno slavlje na ovaj prekrasan otvoreni prirodni park a potom i na zajedničko druženje na sportskom centru Gradina uz prigodan kulturno-zabavni program, naravno uz pridržavanje epidemioloških mjera propisanih od strane nadležnih službi – poručili su organizatori proslave.

Od 18.30 na Gradini će započeti ispovijed, krunica i blagoslov, nakon čega će uslijediti misno slavlje, dok će se na terenu sportsko-rekreacijskog centra na Gradini nakon završetka misnog slavlja održati humanitarno-kulturno-zabavni program.

Prema predviđanima organizatora humanitarno-kulturno-zabavni program započet će oko 20 sati. Pučko veselje uz okrjepu upotpunit će pjesma, ples i bogata tombola, a zabavnom programu nastupit će „Duo prijatelji“.

WordPress Video Lightbox