Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Na radionici u Čitluku razmijenjena iskustva o prevenciji nasilja nad djecom u digitalnom okruženju

Radionica u okviru projekta „Prevencija nasilja nad djecom u digitalnom okruženju u Bosni i Hercegovini“ održana je danas u Maloj dvorani Kulturno-informativnog centra Čitluk. Andrea Bevanda i Andrea Šetka, predstavnice Centra za socijalni rad Čitluk, održale su radionicu na kojoj su sudjelovali predstavnici škola, vrtića i ustanova koje skrbe o djeci bez adekvatne roditeljske skrbi, kao i predstavnici policije i sudstva.

Predstavnice Centra za socijalni rad Čitluk tijekom mjeseca srpnja sudjelovale su u realizaciji spomenutog projekta i stekle su nova znanja o problematici nasilja nad djecom u digitalnom okruženju koja su prenijele na sudionike današnje radionice, te su sa sudionicima radionice razmijenile iskustva.

Aktivan sudionik radionice bio je i je Mirza Avdić, koordinator za razvoj u organizaciji Hope and Homes for Children BiH. Predstavljajući cjelokupan projekt gospodin Avdić nam je kazao kakao Hope and Homes for Children BiH projekt provodi u suradnji sa Međunarodnim forumom solidarnosti-EMMAUS te da su radionice poput radionice održane u Čitluku sastavni dio projekta koji ima za cilj doprinijeti prevenciji nasilja nad djecom u digitalnom okruženju.

Cilj projekta je doprinijeti prevenciji nasilja nad djecom u digitalnom okruženju u našoj zemlji. Projekt traje godinu dana, a mi smo već u završnoj fazi projekta. Naime, nakon što su predstavnici centara za socijalni rad, domova zdravlja, organizacija civilnog društva i udomiteljskih obitelji prošli dvodnevnu edukaciju od strane eminentnih stručnjaka iz ove oblasti, na redu je dio projekta u kome upravo oni koji su prošli tu edukaciju svojim kolegama, sugrađanima i predstavnicima institucija koje dolaze u dodir s djecom prenose svoja znanja koja su stekli tijekom edukacije. Danas u Čitluku, u zgradi Kulturno-informativnog centra, predstavnice Centar za socijalni rad Čitluk realiziraju radionicu za sudionike koji dolaze iz osnovnih i srednjih škola, predstavnike policije i isto tako predstavnike doma za djecu bez roditeljske skrbi – kazao nam je Mirza Avdić, koordinator za razvoj u organizaciji Hope and Homes for Children BiH.

Projekt „Prevencija nasilja nad djecom u digitalnom okruženju u Bosni i Hercegovini“ se realizira u okviru MATRA programa Veleposlanstva Kraljevine Norveške u BiH, a projekt se implementira na području četiri županije: Hercegovačko-neretvanske, Tuzlanske, Zeničko – Dobojske i Sarajevske.

WordPress Video Lightbox