Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Na području HNŽ zabranjeno kretanje izvan mjesta prebivališta

Zapovijed o zabrani kretanja građana na području HNŽ izvan mjesta prebivališta, s ciljem ograničavanja civilnog prometa između općina/gradova na području HNŽ danas je izdao Stožer civilne zaštite HNŽ.

Kretanje van mjesta prebivališta građanima bit će moguće samo uz posjedovanje propusnice izdate od strane županijskog, općinskog ili gradskog stožera civilne zaštite.

Propusnice u Čitluku izdavati će se u Operativnom centru Civilne zaštite (Duhanska) koji je također dostupan na broj 036/642-387 te na broj 121. Propusnice će se izdavati svakim danom u vremenu od 08 do 18 sati. 

Županijski stožer civilne zaštite odlukom i njenim izmjenama i dopunama propisao je sljedeće:

IZMJENE I DOPUNE ZAPOVIJEDI (broj : 17-06-40-16-46/20 od 09.04.2020. godine)

1. Zapovijeda se zabrana kretanja građanima HNŽ izvan mjesta svoga prebivališta, s ciljem ograničavanja civilnog prometa između općina/gradova unutar HNŽ.

2. Kretanje izvan mjesta prebivališta građanima HNŽ bit će omogućeno samo uz posjedovanje propusnice izdane od strane općinskih/gradskih i Županijskog stožera civilne zaštite.

3. Zapovijeda se općinskim/gradskim stožerima civilne zaštite da prilikom izdavanja propusnica iz točke 2. ove zapovijedi budu vrlo rigorozni.

4. Iz ove Zapovijedi su izuzete službe MUP-a, Županijskog tužiteljstva HNŽ, sudski institucija s područja HNŽ, vatrogastva, hitne medicinske pomoći, kao i sve one službe koje su izuzete u ranije donesenim zapovijedima stožera civilne zaštite (… poslodavci, slobodan protok roba, osobe kojima je potrebna žurna medicinska pomoć …).

5. Zapovijeda se općinskim/gradskim stožerima civilne zaštite da ažurirane popise o izdanim propusnicama pravodobno dostave ovlaštenim policijskim postajama / upravama, što su dužni činiti i poslodavci koji ažurirane popise o izdanim propusnicama moraju dostavljati općinskim/gradskim stožerima civilne zaštite.

6. Ranije izdane propusnice koje su izdavali ovlašteni pravni subjekti o kretanju u vrijeme trajanja policijskog sata vrijede i za ovu zapovijed.

7. Odgovornost za provedbu ove zapovijedi je izričito na općinskim/gradskim stožerima civilne zaštite, a nadzor nad provedbom na MUP-a HNŽ.

8. Zapovijed stupa na snagu 10.04.2020. godine u 5:00 sati i traje do daljnjeg.

WordPress Video Lightbox