Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Na međunarodnoj izložbi „Privatno i javno“ dodijeljene tri jednakovrijedne nagrade

Šesnaesta međunarodna izložba „Privatno i javno“ u organizaciji Udruge likovnih umjetnika En Face održana je sinoć u obiteljskom vrtu Andrije Stojića, predsjednika Ogranka Matice hrvatske Čitluk. Na izložbi su svoje radove izložila 44 autora iz BiH, Hrvatske, Srbije i Latvije, a odlukom peteročlanog stručnog ocjenjivačkog žirija na izložbi su dodijeljene tri jednakovrijedne nagrade.

Tako su ovogodišnji dobitnici nagrada: Matea Šimunić iz Vinkovaca za skulpture „Bez naziva“ rađene kombiniranom tehnikom, Srećko Babić iz Stoca za svoje grafike i Antonio Lukenda iz Tihaljine za intimističke slike.

Na početku jednovečernje izložbe dobrodošlicu okupljenima poželio je domaćin Andrija Stojić, nakon čega je dr. art. Dragana Nuić – Vučković kazala nekoliko riječi o izložbi, kao i o ranije održanim izložbama koje su obiteljske vrtove pretvorile u galerije na otvorenom.

Od svojih početka manifestacija je organizirana s ciljem promoviranja mladih umjetnika te se njima dodjeljuju i nagrade „Privatno i javno“. Vrijedno je spomenuti i sve one renomirane umjetnike iz BiH i Hrvatske koji su svojim sudjelovanjem na ranijim izložbama pridonosili njezinoj kvaliteti i ugledu … kazala je Nuić – Vučković i podsjetila da je pokretač ove jedinstvene izložbe profesor Nikola Vučković.

Poseban gosti izlagač 16. međunarodne izložbe „Privatno i javno“ bio je glazbenik i slikar Davor Gobac, čiji su print na platnu iz ciklusa „Volim crtane filmove“ posjetitelji imali priliku razgledati među ostalim izloženim radovima.

Izložbu je otvorio predsjednik Društva hrvatskih književnika Đuro Vidmarović iz Zagreba.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1113464065467887.1073743185.252864094861226&type=1&l=12c8b523fc

WordPress Video Lightbox