Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Na „Ladies openu Brotnjo 2021.“ promoviran ženski nogomet

U organizaciji Ženskog nogometnog kluba Brotnjo danas je u Čitluku održan 4. Ladies open Brotnjo. Na međunarodnom malonogometnom turniru nastupile su kadetkinje i seniorke iz BiH, Hrvatske i Crne Gore, a turnir je imao za cilj popularizaciju ženskog nogometa.

Kadetski dio turnira osvojila je momčad ŽNK Hajduk iz Splita. Splićanke su u finalu pobijedile ŽNK Brotnjo 3:0, dok je treće mjesto osvojila momčad ŽFK Respekt iz Sarajeva, a četvrto momčad ŽNK Vogošća.

Sa deset postignutih pogodaka najbolji strijelac kadetskog turnira bila je Paula Petković (ŽNK Hajduk – Split), najboljom vratarkom proglašena je Amina Ajanović (ŽNK Vogošća), a priznanje za najbolju igračicu turnira dodijeljeno je Janji Milićević (ŽNK Brotnjo).

Utakmicama za konačni poredak u obje starosne kategorije prethodilo je natjecanje po skupinama. Tijekom dana osam momčadi sudionica turnira odigralo je mnoštvo zanimljivih utakmica, no posebno atraktivno bilo je seniorsko finale između ŽNK Hajduk i ŽFK Breznica – Pljevlja.

Na kraju odlične finalne utakmice pobjedu je slavila momčad ŽFK Breznica. Nogometašice iz Crne Gore slavile su rezultatom 3:1, tako da je Hajduku pripalo drugo mjesto, dok je u nadmetanju za treće mjesto momčad ŽNK Brotnjo bila je bolja od ŽNK Vogošća.

Dres ŽFK Breznica nosi nekoliko reprezentativki Crne Gore, a jedna od njih je Anđela Tošković. Tošković je sa sedam postignutih pogodaka bila najbolji strijelac turnira, njezina klupska kolegica Ivana Čabarkapa izabrana je za najbolju vratarku, a za najbolju igračicu seniorskog turnira izabrana je Matea Granić iz splitskog Hajduka.

Međunarodni turnir u Čitluku bio je prilika mladim nogometašicama za stjecanje iskustva, što je nakon turnira i istaknuto.

Ovo je za nas veliko iskustvo. Možemo biti zadovoljni, ipak smo osvojili drugo mjesto u kadetskom natjecanju. Djevojke dobro treniraju i danas su odigrale dobar turnir. Bože moj, možda nismo imali i malo sreće, ali Hajduk je bio danas bolji od nas, pobijedio nas je u finalu i ja im na tome čestitam – rekao je Leonardo Klemo, trener ŽNK Brotnjo.

Domaće nogometašice osvojile su drugo mjesto u kadetskom i treće mjesto u seniorskom dijelu turnira, a riječi hvale za organizatore imali su svi sudionici turnira.

Prije svega velike zahvale organizatoru. Turnir je stvarno organiziran na zavidnom nivou. Ovdje nije važan rezultat, nego druženje koje smo danas imali i poticanje ženskog nogometa, zbog čega smo ustvari svi ovdje zajedno. Ovo je pobjeda za sve nas – prokomentirala je Tamara Benković, trenerica ŽNK Hajduk.

Osvrt na turnir dao je i trener crnogorske momčadi koja se natječe u Ligi prvaka.

Na početku domaćinima čestitam na izvanrednoj organizaciji turnira. Pokazali su da su vrhunski domaćini i pravi prijatelji sa našim klubom. U finalu smo pobijedili Hajduk. Pokazali smo da nismo slučajno jedna od najboljih momčadi sa prostora Balkana u ženskom nogometu. Igramo u Ligi prvaka, a da igramo atraktivan i lijep nogomet pokazale su djevojke i ovdje večeras. Ovom prilikom želim mnogo sreće momčadi Hajduka koja je pokazala da je mlada i perspektivna – poručio je Miljan Aničić, trener FK Breznica.

U organizaciju turnira uloženo je mnogo truda, ali na kraju turnira organizatori nisu mogli sakriti zadovoljstvo.

Četvrtu godinu zaredom organiziramo ovaj turnir. Dvije godine smo imali turnir na velikom terenu, a dvije godine futsal. Našli smo se nekako ovdje. Ovo je produžetak i nagrada djevojkama za dobar rad u sezoni. Ekipe koje smo okupili dovoljno govore o svemu ovome i koliko smo uložili truda u organizaciju. Tko god kaže da je lako organizirati turnir, neka pokuša. Jako smo zadovoljni svime što smo danas napravili. Ponosan sam na sve ono što ste vidjeli u dvorani, na druženje i nadam se da ćemo ovako nastaviti. Nadam se da ćemo na isti način i mi gostovati u Splitu, Breznici … – rekao je Dane Bevanda, predsjednik ŽNK Brotnjo i dodao kako je zadovoljan rezultatima seniorske momčadi u prvom dijelu sezone te posebno naglasio da ŽNK Brtonjo ima jako mlad igrački kadar.

WordPress Video Lightbox