Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Na Hercegovačkoj večeri promovirano bogato kulturno-umjetničko stvaralaštvo i domaći proizvodi

U Herceg Etno selu Međugorje sinoć je održana „Hercegovačka večer“ koju je jako uspješno organizirala Broćanska udruga mladih – BRUM. Hercegovačka večer održana je u sklopu Broćanskog ljeta te je mnoštvo posjetitelja sinoć moglo uživati u nastupima kulturno-umjetničkih društava i glazbenika, a kako si je Broćanska udruga mladih za cilj ove večeri postavila i promociju hercegovačkih proizvoda, posjetitelji su također mogli uživati u vrhunskim vinima, pršutu, različitim vrstama sireva, uštipcima, medu i ostalim izvornim hercegovačkim proizvodima.

Posjetitelji su tako sinoć imali prigodu razgledati štandove i degustirati vina desetak hercegovačkih vinarija te uz vina uživati u ostaloj ponudi. Zanimljivo sve degustacije bile su besplatne a posjetitelji su rad Broćanske udruge mladih mogli podržati dobrovoljnim prilozima.

Dobrodošlicu okupljenima u ime Udruge koja kroz svoje aktivnosti želi poticati i stvarati društvo koje odgovara na potrebe mladih, te poticati mlade na aktivno i odgovorno sudjelovanje u svim sferama društvenog života poželjela je Matea Ivanković, predsjednica Broćankse udruge mladih. Ivanković se uz riječi dobrodošlice također srdačno zahvalila izvođačima, članovima BRUM-a na trudu i sponzorima na potpori.

Svojim nastupima tijekom večeri nazočne su oduševljavali: HKUD Brotnjo, HKUD sv. Marko Vionica, KUD Jedinstvo – Split, muška klapa „Herceg“, muška klapa „Concordia“, ženska klapa „Bura“ iz župe Gradina, ženska klapa „Mir“, klapa „Katarina“ iz Mostara, muška klapa „Zvizdan“ iz Posušja, muška klapa „Trebižat“ i na vrhuncu večeri Mate Bulić, koji je nastupio uz pratnju tamburaškog orkestra „Misericordia“ i već spomenute muške klape iz Trebižata.

S nekoliko svojih hitova i domoljubnih pjesama Mate Bulić je izazvao oduševljenje kod posjetitelja, a zahvaljujući publici na odličnom prijemu Bulić je također pohvalio rad Broćanske udruge mladih i najavio da će nastaviti podržavati njezine aktivnosti.

Nakon nastupa Mate Bulića ugodno druženje u Herceg etno selu Međugorje nastavljeno je uz nastupe Monije Jarak, Karla Milićevića i Darije Ramljak, koji su imali solističke nastupe uz pratnju tamburaškog orkestra. Uz ostalo, tijekom večeri posjetitelji su imali priliku razgledati izložbu fotografija mlade Mihaele Turudić.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1100073736806920.1073743173.252864094861226&type=1&l=01462ecb1b

 

WordPress Video Lightbox