Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Molitveno zajedništvo „Iskra Milosrđa“ održano u Čitluku

Na Trgu žrtava Domovinskog rata u Čitluku danas je moljena krunica Božjega milosrđa u okviru međunarodne inicijative „Iskra Milosrđa“. Čitluk je bio jedno od tri mjesta u BiH u kojima je u 15 sati moljena krunica Božjega milosrđa, a inicijativa je održana na ulicama i trgovima gradova diljem svijeta.

Ovogodišnje molitvene nakane bile su: za Svetu Crkvu i Svetog Oca, za svećenstvo i nova zvanja, za obraćenje grješnika i za umiruće, za zaštitu od svih zala i nevolja, napose biča potresa i pošasti koronavirusa, za blagoslovljen 8. Nacionalni susret štovatelja Božjega milosrđa (16. listopada 2021., Marija Bistrica) po zagovoru svetaca Milosrđa sv. Faustine, sv. Ivana Pavla II., sv. Mihaela Sopoćka i bl. Alojzija Stepinca, za čiju se što skoriju kanonizaciju također moli.

Zajedničku molitvu vjernika predvodio je fra Miro Šego, župnik župe Krista Kralja Čitluk, dok je pjevan dijelove predvodio Luka Ćorić, župni vikar.

– Hvala vam što ste došli. Ovdje nisu samo vjernici iz naše župe, nego iz cijelog Brotnja. Svi smo ovdje. Bogu hvala da je tako i da danas možemo biti u ovom zajedništvu i ovome daru molitve – kazao je fra Miro Šego, župnik župe Krista Kralja Čitluk, te se zahvalio svima koji su na trgu bili i prilikom dvije ranije zajedničke molitve.

Također, fra Miro je zahvalu uputio i onima koji su bili uključeni u organizaciju cijelog događaja.

– Vi ste ona snaga na koju mi svećenici ovdje u Čitluku računamo. Nema nas puno, kako kaže ona pjesma: Malo nas je, ali nas ima. Malo nas je, ali smo jaki. Ovom prilikom zahvaljujem i našemu Trećem franjevačkom redu, koji je, u zajedništvu s Udrugom Zavjet Gospi, poslao prijavnicu u zajedništvu sa svim drugim gradovima, kako u Hrvatskoj i BiH tako i u cijelom svijetu, koji su danas uključeni u ovu molitvu. Zahvaljujem članovima Udruge Zavjet Gospi koji su na ovome mjestu postavili sliku Milosrdnoga Isusa. Vi malo stariji znate što je bilo na ovome mjestu godinama, sada ovdje stoji Isus. Sada je On ovdje, On je u središtu i među nama – poručio je fra Miro Šego prije završnog blagoslova.

Inicijativu Iskra Milosrđa pokrenuli su 2008. godine Isusovci u Poljskoj, u spomen na beatifikaciju o. Mihaela Sopoćka, duhovnika sv. Faustine Kowalske. Inicijativa uživa počasno pokroviteljstvo mons. Grzegorza Ryśa, metropolita Nadbiskupije Łódź. Nositelj organizacije Iskre Milosrđa za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu te Crnu Goru je Koordinacija štovatelja Božjega milosrđa.

WordPress Video Lightbox