Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Moderna Music Centar počeo s radom

Glazbena škola Moderna Music Centar nedavno je otvorena u Čitluku i od samog otvaranja pobudila je veliko zanimanje. Kako bi se zainteresiranima predstavio na što bolji način u glazbenom centru organizirani su Dani otvorenih vrata, a tim povodom ovo jedinstveno glazbeno mjesto danas su posjetili Marin Radišić,načelnik općine Čitluk i Predrag Smoljan, predsjednik Općinskog vijeća Čitluk.

Osnivač Moderna Music Centra je magistar glazbe kulture Mateo Marinčić, koji je istaknuo kako kroz rad sa stručnim suradnicima želi glazbu približiti svima. Dječja glazbena radionica, tečajevi sviranja i pjevanja te glazbeni studio osnovni su segmenti glazbenog centra koji je smješten u lijepo uređenom i opremljenom prostoru, nakon čijeg razgledavanja su načelnik Radišić i predsjednik OV Čitluk Somoljan pozdravili projekt glazbenog centra i obećali podršku u okviru svojih mogućnosti.

Moderna Music Centar je glazbeni centar čija je primarna djelatnost glazbena edukacija. Djelujemo u tri glavna sektora. Prvi sektor je dječja glazbena radionica za djecu od 4 do 10 godina koju radim zajedno s kolegicom prof. Monikom Raguž. Cilj nam je da u glazbenoj radionici djeca razvijaju maštu, razvijaju kreativnost i motoričke sposobnosti koristeći glazbu kao alat. Drugi sektor su tečajevi individualne nastave – tečajevi instrumenata. U našem centru imamo tečajeve za veći broj instrumenata i veći broj predavača. Imamo tečaj za bubanj, bas gitaru, kontrabas, gitaru, klavijature, klavir, harmoniku, saksofon, violinu i pjevanje – kazao nam je nakon razgledavanja prostora u kojem djeluje Moderna Music Centar njegov osnivač Mateo Marinčić.

Govoreći o tečajevima sviranja i pjevanja Marinčić je dodao kako će svoje znanje na polaznike prenositi Ana Jerkić, Vinko Barbarić, Ivan Musa, Marko Jakovljević, Dario Vukoja, Monika Raguž i on sam, koliko mu tu budu dopuštale ostale obveze. Centar se u ovom segmentu planira dodatno širiti pa nije isključena mogućnost da netko od nastavnika i profesora koji usko surađuju s centrom uskoro bude i predavača za neki od novih instrumenata.

Uz osvrt na predavače Marinčić je predstavio i treći sektor centra.

Treći sektor nam je glazbeni studio. Riječ je o studiju u kojem će biti omogućena audio i video produkcija, te prostor za amatersko i profesionalno sviranje, kao i prostor za vježbanje – kazao je Marinčić.

Glazbene radionice namijenjene su za mlade od 4 do 10 godina. Centar raspolaže prilagođenim instrumentima za najmlađe uzraste pa će mladi moći pohađati i tečajeve, no za polaznike tečajeva i korisnike glazbenog studija nisu postavljene dobne granice, što se već pokazalo dobrim jer različite dobne skupine pokazuju interes za učenje.

Dakle, novi glazbeni centar, jedinstven na našem području, želi svim ljubiteljima glazbe pružiti potporu u glazbenom obrazovanju, bez obzira na dob, a mališanima približiti glazbu na zabavno-edukativan način.

WordPress Video Lightbox