Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Mladi za „Kaos prije premijere“ nagrađeni dugotrajnim pljeskom

Četrnaestero mladih iz župe Gradnići sinoć je premijerno izvelo predstavu „Kaos prije premijere“. Dječja dramska skupina HKUD-a Didak predstavu je izvela u župnoj dvorani, a u središtu radnje, sinoć premijerno izvedene predstave, su uzbuđenje, strka i metež u kojoj skupina glumaca pokušava u zadnji čas popraviti nedostatke u scenografiji, kostimografiji i svemu ostalom vezanom za predstavu koja uskoro počinje. Ovakav zaplet vodi do kaotičnog stanja, no radnja predstave ipak ima sretan završetak.

Mlade su za izvedbu predstave pripremale Andrijana Zubac, članica Dramske sekcije HKUD Didak, koja se u ovoj predstavi okušala i kao redateljice te Lucija Zubac, također članica dramske sekcije koja iza sebe ima uspješnice „U godinama gladi“, „Učiteljice“ i „Smak svita“. Ovim predstavama Dramska sekcija HKUD Didak postala je prepoznatljiva a na dobrom putu su i njihove mlađe kolege jer je njihova sinoćnja izvedba nagrađena dugotrajnim pljeskom.

„Kaos prije premijere“ govori o skupini mladih ljudi koji žele postati glumci. Nakon što prođu audiciji i pripreme za predstavu očekuje ih premijerna izvedba, no tada se događa kaotično stanje. Izvođači predstave su djeca iz župe Gradnići, njih četrnaest i svi su iz naše župe. Djeca su u dobi od petog do devetog razreda osnovne škole a u predstavu smo uvrstili i njihove talente poput sviranja i pjevanja, što je predstavi dalo razigran dojam. Nositelj predstave je HKUD Didak, društvo koje već iza sebe ima nekoliko predstava i cilj nam je bio dovesti mlade osobe, motivirati ih i zainteresirati za glumu, te im prenijeti svoja iskustva i dati priliku – kazala nam je nakon uspješne premijere Andrijana Zubac.

Inače, Zubac je za prvu predstavu dječje dramske sekcije HKUD Didak odabrala ranije napisan dječji dramski tekst koji je uz pomoć Lucije Zubac prilagodila i dobila zanimljivu predstavu.

WordPress Video Lightbox