Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Mihaela Buntić pobjednica šahovskog turnira Sportskih igara mladih

U Splitu se od 17.08. do 21.08. 2021. godine održava Međunarodna završnica Plazma Sportskih igara mladih. Mladi se u okviru ove manifestacije natječu u deset sportskih disciplina, od kojih je jedna šah, a na šahovskom turniru nastupilo je troje kadeta Šahovskog kluba Brotnjo. U svojim kategorijama nastupili su: Mihaela Buntić (F11), Ana Ostojić (F15) i Borna Pehar (F15).

Mihaela Buntić osvojila je turnir u svojoj kategoriji, dok su Ana Ostojić i Borna Pehar ovaj put ostvarili nešto lošije rezultate od onih na koje su nas već naviknuli.

Mihaela je nakon 8 odigranih kola sa 7 osvojenih bodova (6 pobjeda i 2 remija) osvojila turnir ostavivši konkurenciju iza sebe za čitav bod. Drugoplasirana sa 6 osvojenih bodova je Justina Milošević (Beograd), a trećeplasirana sa 5,5 osvojenih bodova igračica iz Novog Sada Emilija Vudgalić.

Borna Pehar (M15) i Ana Ostojić (F15) su napravili nešto slabije rezultate i završili u donjem dijelu poretka. Treba napomenuti da je Borni ovo već treći turnir u ovom mjesecu – istaknuli su iz ŠK Brotnjo nakon nastupa na velikom međunarodnom finalu Plazma Sportskih igara mladih.

Iz Šahovskog kluba Brotnjo također su napomenuli kako su iza Borne Pehara vrlo dobri rezultati na “Split Open 2021” i “Solta Chess Open 2021″, nakon kojih je značajno popravio svoj standard rejting, te da Mihaelu Buntić i Anu Ostojić uskoro očekuje nastup na 1. Ekipnom natjecanju Prve šahovske lige za žene Šahovskog saveza Herceg-Bosne.

WordPress Video Lightbox