Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Mališani se upoznali s tradicionalnom narodnom nošnjom i plesovima

Pero Prskalo i Ana Zubac, članovi Hrvatskog kulturnog umjetničkog društva “Didak” iz župe Gradnići u srijedu su posjetili Učilicu Mali princ kako bi mališane upoznali s tradicionalnom narodnom nošnjom našega kraja, tradicionalnim plesovima i ostalim aspektima djelovanja njihovog društva usmjerenim na očuvanje kulturne baštine i narodnih običaja.

Kulturna tradicija njeguje se kroz glazbu, ples i druge vrste umjetnosti, a djeca su neizostavan dio svake kulture. Kroz dječji folklor, koji obuhvaća folklorne igre i plesove, na djecu se prenosi tradicijska baština.

Ples i igra u predškolskoj dobi su povezani jer je igra nezamjenjivo sredstvo u rastu, razvoju i odgoju djeteta. Djeca igrom i folklornim plesovima izvode pokrete i korake uz pjevanje upoznaju se s pjesmom i igrom, tradicijom, nošnjama te plesovima drugih krajeva.

HKUD Didak iz župe Gradnići od svog utemeljenja ulaže velike napore u očuvanje kulturne baštine kroz rad s mladima, bilo da je riječ o folklornoj sekciji za mlade, dramskoj sekciji ili posjetima poput ovoga.

WordPress Video Lightbox