Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Kušanje mladog vina održat će se u nedjelju

U nedjelju, 3. studenoga završit će tradicionalna kulturna manifestacija Dani Matice hrvatske u Brotnju. Ogranak Matice hrvatske Čitluk za ovu prigodu pripremio je predstavljanje romana Mate Grbavca “Zemlja Hercegova”, predstavljanje zbirke pjesama Grge Mikulića “Moj svijet”, otvorenje izložbe slika Megi Kunštek, te tradicionalno kušanje mladog vina.

Navedeni program započet će u 19 sati, u kongresnoj dvorani Hotela Brotnjo, predstavljanjem romana i zbirke pjesama, nakon čega će u 19.45 sati na istom mjestu biti otvorena izložba slika Megi Kunštek, mag.edu.lik.umj.

Tradicionalno, Dani Matice hrvatske u Brotnju završavaju manifestacijom Kušanje mladog vina, koju OMH Čitluk ove godine organizira 21. put. Kušanje mladog vina započet će u 20 sati.

U velikoj dvorani Hotela Brotnjo u okviru ove manifestacije bit će simbolično zatvorena bačva, blagoslovljeno i kušano mlado vino, a glazbenim točkama večer će obogatiti Ženska klapa Kolajna iz Komina, grupe i pojedinci iz Folklornog ansambla Matice hrvatske iz Tomislavgrada, učenici OGŠ Brotnjo te članovi i članice HKUD Brotnjo.

Prema starom običaju posjetitelji ove manifestacije moći će uživati u mladom vinu, ali i u autohtonim gastronomskim delicijama i proizvodima. U bogatoj gastronomskoj ponudi naći će se i tradicionalna broćanska slastica ćupter, koju će predstaviti učenici Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića, hotelijersko-turističkog smjera – kuhari i konobari.

WordPress Video Lightbox