Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Kroz program prekogranične suradnje financirati će se četiri projekta s područja općine Čitluk

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske jučer je u Mostaru upriličilo prigodnu svečanost na kojoj je Šime Erlić, ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, uručio 88 ugovora o financiranju u sklopu Programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine za 2024. godinu u vrijednosti od 4.2 milijuna eura.

U okviru spomenutog programa prekogranične suradnje odobreno je financiranje četiri projekta s područja općine Čitluk.

Općina Čitluk i Razvojna agencija Grada Kutjeva ERA – Europska razvojna agencija d.o.o. surađivati će u projektu „CoolTura Čitlukom i Kutjevom“ vrijednom 34.697,96 eura. Javno poduzeće Broćanac i tvrtka Izvor Ploče d.o.o surađivati će u zajedničkom projektu vrijednom 30.100,00 eura, dok će HNK Brotnjo – Čitluk i NK Glavice 1991 Sinj surađivati u projektu opremanja čija je vrijednost 29.616,96 eura.

Za projekt „Zajedno smo jači“ župi Krista Kralja – Čitluk i župi sv. Roka – Luka odobreno je 210.000,00 eura.

Cilj Programa prekogranične suradnje između RH i BiH jest pružanje potpore Hrvatima u BiH, povezivanje s Hrvatima u BiH, potpora njihovu povratku i ostanku te očuvanje njihove pune ravnopravnosti kao i pridonošenje gospodarskoj, socijalnoj i demografskoj revitalizaciji. Program je osmišljen kao odgovor na razvojne prioritete lokalne i regionalne razine i predstavlja potporu unaprijeđenju kulturne, društvene, javne, komunalne, socijalne i okolišne infrastrukture.

Sredstva za provedbu Programa osigurana su u Državnom proračunu RH za 2024. godinu, a prilikom odabira projekata vođeno je računa o utjecaju projekta na razvoj prekogranične suradnje, utjecaju projekta na zadovoljenje općih i javnih potreba Hrvata u BiH te njihovoj povezanosti s prekograničnim područjima u Republici Hrvatskoj, ali i o broju i kvaliteti zajedničkih aktivnosti unutar prijavljenog projektnog prijedloga.

WordPress Video Lightbox