Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Krajem travnja u Čitluku će se održati 6. međunarodni košarkaški turnir „Monte Zott – Brotnjo 2019“

Hrvatski košarkaški klub Brotnjo krajem travnja ponovno će u Čitluku ugostiti mlade košarkaše na tradicionalnom 6. međunarodnom turniru „Monte Zott – Brotnjo 2019“. Turnir će se održati 26. i 27. travnja, a svoje sudjelovanje na turniru potvrdile su ekipe iz BiH, Hrvatske, Crne Gore i Italije.

Uz domaćine iz HKK Brotnjo na turnir će nastupiti mlađi kadeti HKK Široki Brijeg, HKK Čapljina, HKK Ljubuški, HKK Zrinjski, KK Metković, KK Sutjeska i BC San Giacomo Basket. Ekipe sudionice turnira bit će podijeljene u dvije grupe, u kojim će svaka ekipa igrati sa ostalim u skupini, nakon čega će prvoplasirane ekipe iz skupina igrati finale, dok će ostale ekipe igrati za poredak od trećeg do sedmog mjesta.

U sklopu turnira održat će se i natjecanje u šutiranju „trica“ i slobodnih bacanja. Organizatori turnira za pobjednike u ova dva natjecanja osigurali su nagrade, a posebne nagrade pripremljene su također i za najboljeg igrača turnira, najboljeg strijelca i najboljeg obrambenog igrača.

Kao i ranijih godina, i „Monte Zott – Brotnjo 2019“ imat će humanitarni karakter jer će na turniru, čiji su generalni pokrovitelji Općina Čitluk i tvrtka Union Foods, biti organizirana prodaja različitih proizvoda kojom će se prikupljati sredstva za Udrugu Susret.

Sve utakmice odigrat će se u Gradskoj športskoj dvorani Čitluk, a posebnost ovogodišnjeg turnira je, uz nastupe ekipa iz BiH i Hrvatske, premijerni nastup ekipa iz Nikšića (Crna Gora) i Novare (Italija).

WordPress Video Lightbox