Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Košarkašice Posušja pobjednice 10. memorijala „Tomo Krasić“

Košarkašice ŽKK Posušje pobjednice su 10. međunarodnog memorijalnog turnira „Tomo Krasić“ koji je odigran jučer u Gradskoj sportskoj dvorani u Čitluku. Drugo mjesto osvojio je ŽKK Sea Stars iz crnogorskog Tivta, treće mjesto osvojile su košarkašice ŽKK Neum, a četvrto mjesto zauzele su košarkašice ŽHKK Brotnjo ’94.

Memorijalni međunarodni košarkaški turnir u spomen na pokojnog Tomu Krasića započeo je utakmicom između ŽHKK Brotnjo i ŽKK Sea Stars u kojoj je plasman u finale izborila momčad Sea Stars, dok je u drugoj utakmici turnira ŽKK Posušje za plasman u finale svladao ŽKK Neum.

U utakmici za treće mjesto ŽKK Neum pobijedio je ŽHKK Brotnjo ’94 33:16, nakon čega je uslijedilo finale turnira.

Uvjerljivu pobjedu rezultatom 43:27 u finalu turnira slavila je momčad ŽKK Posušje, čije su igračice Petra Ivanković i Ela Patrlj nagrađene i individualnim nagradama.
Ivanković je postigla najviše poena na turniru te je bila najbolji strijelac, dok je Patrlj izabrana za najbolju igračicu turnira. Pehare, medalje i nagrade košarkašicama su uručile Mirjana i Karla Krasić, supruga i kćer pokojnog Tome Krasića, Maja Patrlj i Damir Jerkić.

Tomo Krasić preminuo je u kolovozu 2013. godine u 50. godini života. Pokojni Krasić bio je istaknuti sportski djelatnik i veliki sportski entuzijast, a Ženski hercegovački košarkaški klub Brotnjo’94 organizira turnir u njegov spomen jer je za života odgovorno i s mnogo ljubavi obnašao dužnost sportskog direktora ŽHKK Brotnjo ’94.

WordPress Video Lightbox