Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Koprivničko-križevačku županiju posjetili predstavnici Općine Čitluk

U prostorima Županijske uprave, u utorak, 7. ožujka župan Darko Koren održao je sastanak s predstavnicima Općine Čitluk Slavenom Markotom i Matom Miletićem. Na sastanku, kojem su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić te pročelnici Darko Masnec i Melita Ivančić, župan je predstavio iskustva i primjere dobre prakse koje Županijska uprava provodi u projektima na različitim poljima svoje nadležnosti naglasivši važnost provođenja strukturalnih politika i povezivanja s partnerima iz okruženja čime se postiže kohezijski učinak u regionalnoj i međudržavnoj suradnji.

Radni posjet Koprivničko-križevačkoj županiji nastavljen je na sastanku u PORA Regionalnoj razvojnoj agenciji KKŽ a kojem je ravnateljica Melita Birčić sa suradnicama predstavila iskustva PORA-e u pripremi i provedbi projekata sufinanciranih EU sredstvima u razdoblju do 2013. godine, odnosno kada je Republika Hrvatska imala status zemlje kandidata za članstvo u EU, budući da je Bosna i Hercegovina zemlja kandidat za članstvo u EU. Prezentirani su projekti provedeni u okviru Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007.-2013., kao i projekti provedeni nakon 2013. godine kada je Republika Hrvatska postala punopravna članica Europske unije.

Predstavnici Općine Čitluk upoznati su sa cjelokupnim radom PORA-e prezentiran im je projekt „UZ PORU PO POTPORU“ u okviru kojeg se pruža stručna pomoć javnopravnim tijelima u pripremi i provedbi razvojnih projekata na području Koprivničko-križevačke županije te su im također prezentirane sve ostale aktivnosti koje PORA provodi kao regionalni koordinator za područje Koprivničko-križevačke županije.

Nakon radnog sastanka održan je terenski obilazak nekih od najuspješnijih projekata kao primjera dobre prakse i suradnje Koprivničko-križevačke županije, jedinica lokalne samouprave i ostalih institucija s područja KKŽ. U okviru obilaska jezera Šoderica prezentirani su rezultati provedbe projekta „Amazing Amazon of Europe“ u kojem je jedan od projektnih partnera bila Koprivničko-križevačka županija, kao i projekt „Promicanje održivog razvoja prirodne baštine Općine Legrad“ kojeg je prezentirao načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić. U Općini Legrad gostima su prezentirani projekti koje je Općina Legrad provodila u okviru već spomenutog Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007.-2013., kao i projekti Općine Legrad provedeni u okviru programa Europa za građane.

Također je prezentiran i projekt „Centar kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji“ vrijedan više od 60 milijuna kuna, a čiji je nositelj Obrtnička škola Koprivnica s projektnim partnerima Koprivničko-križevačkom županijom i Strukovnom školom Đurđevac. Gostima je predstavljen cjelokupni projekt, od izgradnje do nabave opreme, kao i projekt „Razvoj kompetencija kroz učenje temeljeno na radu“ u okviru kojeg se uspostavljaju programski i kadrovski uvjeti u Centru kompetentnosti KKŽ koji će unaprijediti mogućnosti za učenje temeljeno na radu učenicima i odraslim polaznicima strukovnog obrazovanja u (pod)sektorima elektrotehnike i računalstva.

Izvor: web stranica Koprivničko-križevačke županije

WordPress Video Lightbox