Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Knjiga prof. dr. sc. Marije Musa predstavljena u Čitluku

Knjiga prof. dr. sc. Marije Musa „Hrvatski jezik u Bosni i Hercegovini u javnoj komunikaciji od 1945. do danas” predstavljena je sinoć u Hotelu Brotnjo. Predstavljanje knjige organizirali su Općina Čitluk i Školska naklada d.o.o. Mostar, a predstavljanje ove vrijedne knjige održano je u okviru programa obilježavanja Dana općine Čitluk.

Monografiju koja je već uvrštena u popise obvezne literature studija kroatistike u Bosni i Hercegovini, Republici Hrvatskoj, ali i šire, uz autoricu nazočnima su predstavili: dr. sc. Mile Mamić, red. prof. u miru Sveučilišta u Zadru, dr. sc. Katica Krešić, izv. prof. na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru i Slaven Pehar, dipl. ing. ispred nakladnika Školske naklade d.o.o. Mostar, dok je moderatorica predstavljanja bila Maja Ereš.

Nakon što su predstavljači knjige nazočnima u Čitluku približili cjeline knjige u kojima autorica pokazuje put opstanka, kontinuiteta, razvoja i zastupljenosti hrvatskoga jezika u Bosni i Hercegovini pod različitim režimima u kojima se nalazila i koji su kreirali njezinu jezičnu politiku, ali i daje osvrt na suvremenost, prof. dr. sc. Marija Musa istaknula je veliko zadovoljstvo zbog predstavljanja knjige u Čitluku, mjestu u kojem je započela svoj radni vijek kao nastavnica hrvatsko jezika i književnosti.

Završno obraćanje prof. dr. sc. Marije Musa možete poslušati u audio zapisu:

Uz ranije navedeno, prof. dr. sc. Marija Musa u svojoj knjizi također donosi kritičke procjene, komentare, iznimno zanimljive rezultate istraživanja i zaključke neprestano ih povezujući s društveno-političkim i sociolingvističkim kontekstom u kojem su nastajali istraživani dokumenti i medijska izvješća prije svega Javnih RTV servisa u BiH.

 

WordPress Video Lightbox