Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Karnevalska povorka prodefilirat će Čitlukom 25. veljače

Na pokladni utorak, 25. veljače Ulicom kralja Tomislava od crkve Krista Kralja do Broćanskog trga prodefilirat će karnevalska povorka predvođena mažoretkinjama, djecom čitlučkih vrtića i učenicima Osnovne škole fra Didaka Buntića i Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića. Karnevalska povorka svoj defile započet će u 11 sati, a planirano je da sudionici maškarane povorke na Broćanskom trgu od 11.30 sati sudjeluju u predstavljanju skupina i zabavnom programu.

Organizator dječjih maškara je Osnovna škola fra Didaka Buntića iz koje poručuju kako će na karnevalskoj sceni birati najbolje maske, prvo i drugo mjesto (dva odjela) koja će biti nagrađena jednodnevnim izletom s temom „Upoznaj širi zavičaj“. Za zabavni program pobrinut će se DJ DJUX, dok će novinarka Sanja Pehar voditi program.

Prodajom palačinka po cijeni od 1KM sadržaj dječjih maškara upotpunit će Udruga Susret, a sredstva prikupljena na ovaj način Udruga će iskoristiti za svoje potrebe.

Sastavni dio svakog karnevalskog okupljanja je i osuda, često i spaljivanje, glavnog krivca za neku od društveno neprihvatljivih i neodgovornih pojava.

Krnjo „Žabac“ ove godine po prvi put neće biti spaljen nego je Sudsko vijeće Pokladnog odbora odlučilo da Žapca, jer se popravio, osudi na društveno korisni rad od čega će mu biti najomiljeniji rad sakupljanje plastičnih boca pobacanih po Brotnju. Nagomilan raznim otpadom u prvom redu plastikom, kojom će djeca nahraniti njegov trbuh, Žabac će se po izricanju presude uputiti na sortirni otpad. Ovogodišnjom presudom djeca žele ukazati svim žiteljima Brotnja na probleme koje plastika stvara u okolišu. Ovom pričom o Žapcu želimo educirati svu djecu od njihovih ranih godina o štetnosti plastike oko nas i kako ta ista plastika nije smeće, nego sekundarna sirovina. Tražimo pomoć i lokalne zajednice za nabavku adekvatnog kontejnera za odlaganje plastike i promjenu životnih navika svakoga pojedinca – poručili su iz OŠ fra Didaka Buntića uz poziv zainteresiranima za sudjelovanje u maškarama:

„Dođite nam u što većem broju i originalnijem kroju. Budite dio maškaranog plesa, riješite se svake boli i stresa.“

WordPress Video Lightbox