Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Karnevalska povorka prodefilirala Čitlukom

Karnevalska povorka donijela je danas veselje u Ulicu kralja Tomislava i na Broćanski trg. Mažoretkinje, polaznici čitlučkih dječjih vrtića, učenici Osnovne škole fra Didaka Buntića i Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića, članovi Udruge Susret i ostali žitelji Brotnja koji su se priključili veseloj povorci prodefilirali su glavnom čitlučkom ulicom i predstavili svoju maštovitost.

Svaka skupina u svom „originalnom kroju“ veselo je sudjelovala u karnevalu koji je drugo godinu zaredom organizirala OŠ fra Didaka Buntića a na današnjem karnevalu, kako to obično i biva, nagrađene su najbolje maske.

Stručno povjerenstvo dalo je svoj sud o svim maskama koje su predstavljene na karnevalskoj pozornici te je dodijelilo nagrade u tri dobne kategorije. U kategoriji najmlađih učenika najboljom je ocijenjena koreografija „More i mornari“ koju su prezentirali učenici II. c razreda.

U kategoriji starijih osnovaca, stručno povjerenstvo za najbolju koreografiju izabralo je koreografiju „Kuhari“ VIII.b, dok je u kategoriji srednjoškolaca za najbolju koreografiju izabrana koreografija „101 dalmatinac“, koju su osmislili učenici III. 4 odjela.

Inače, odluka o pobjedniku u pojedinim kategorijama nije bila nimalo lagana pa su se u natjecanje za pobjedu kroz dodatne igre morale uključiti učiteljice, nastavnice i roditelji i to sve kako bi pomogli u osvajanju izletom s temom „Upoznaj širi zavičaj“ i odlaska u kino. Nagrade za najkreativnije odjele organizatori karnevala osigurali su uz potporu Općine Čitluk.

Svi posjetitelji karnevala mogli su se nagraditi i ukusnim palačinkama i fritulama koje su danas na Broćanskom trgu pripremali članovi Udruge Susret, a sa karnevala je učenicima poslana i zanimljiva poruka.

Naime, karnevalski dežurni krivac bio je „Žabac“ koji je, nakon što mu je učenik Ivo Pehar pročitao optužnicu, osuđen na društveno koristan rad, u prvom redu sakupljanje plastičnih boca pobacanih po Brotnju. Nagomilan raznim otpadom, u prvom redu plastikom, kojom su djeca nahraniti njegov trbuh, Žabac je po izricanju presude poslan na sortirni otpad.

Karnevalsku priredbu na Broćanskom trgu vodila je novinarka Sanja Pehar.