Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Karnevalska povorka prodefilirala Čitlukom

Karnevalska povorka donijela je danas veselje u Ulicu kralja Tomislava i na Broćanski trg. Mažoretkinje, polaznici čitlučkih dječjih vrtića, učenici Osnovne škole fra Didaka Buntića i Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića, članovi Udruge Susret i ostali žitelji Brotnja koji su se priključili veseloj povorci prodefilirali su glavnom čitlučkom ulicom i predstavili svoju maštovitost.

Svaka skupina u svom „originalnom kroju“ veselo je sudjelovala u karnevalu koji je drugo godinu zaredom organizirala OŠ fra Didaka Buntića a na današnjem karnevalu, kako to obično i biva, nagrađene su najbolje maske.

Stručno povjerenstvo dalo je svoj sud o svim maskama koje su predstavljene na karnevalskoj pozornici te je dodijelilo nagrade u tri dobne kategorije. U kategoriji najmlađih učenika najboljom je ocijenjena koreografija „More i mornari“ koju su prezentirali učenici II. c razreda.

U kategoriji starijih osnovaca, stručno povjerenstvo za najbolju koreografiju izabralo je koreografiju „Kuhari“ VIII.b, dok je u kategoriji srednjoškolaca za najbolju koreografiju izabrana koreografija „101 dalmatinac“, koju su osmislili učenici III. 4 odjela.

Inače, odluka o pobjedniku u pojedinim kategorijama nije bila nimalo lagana pa su se u natjecanje za pobjedu kroz dodatne igre morale uključiti učiteljice, nastavnice i roditelji i to sve kako bi pomogli u osvajanju izletom s temom „Upoznaj širi zavičaj“ i odlaska u kino. Nagrade za najkreativnije odjele organizatori karnevala osigurali su uz potporu Općine Čitluk.

Svi posjetitelji karnevala mogli su se nagraditi i ukusnim palačinkama i fritulama koje su danas na Broćanskom trgu pripremali članovi Udruge Susret, a sa karnevala je učenicima poslana i zanimljiva poruka.

Naime, karnevalski dežurni krivac bio je „Žabac“ koji je, nakon što mu je učenik Ivo Pehar pročitao optužnicu, osuđen na društveno koristan rad, u prvom redu sakupljanje plastičnih boca pobacanih po Brotnju. Nagomilan raznim otpadom, u prvom redu plastikom, kojom su djeca nahraniti njegov trbuh, Žabac je po izricanju presude poslan na sortirni otpad.

Karnevalsku priredbu na Broćanskom trgu vodila je novinarka Sanja Pehar.

WordPress Video Lightbox