Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Jubilarni susret osoba s duhovnim zvanjem iz Brotnja održan u župi Krista Kralja – Čitluk

Jubilarni, 10. godišnji susret osoba s duhovnim zvanjem podrijetlom iz Brotnja održan je danas u župi Krista Kralja u Čitluku. Susretu je nazočilo 50-ak od ukupno 105 svećenika, redovnika, redovnica, sjemeništaraca te bogoslova, kandidata i kandidatkinja, koji su se odazvali Božjem pozivu za služenje kroz duhovna zvanja, a koji trenutno žive i duhovno djeluju u Brotnju, BiH, Hrvatskoj i diljem svijeta.

Susret je započeo zajedničkim okupljanjem u župnoj dvorani tijekom kojeg su sudionici Susreta razgovarali, razmjenjivali iskustva i zajednički molili.

U ime Organizacijskog odbora dobrodošlicu okupljenima poželio je fra Ivan Ševo, nakon čega je don Ljubo Planinić napravio kratki osvrt na događaje koji su se dogodili od prošlogodišnjeg susreta održanog u Župnom uredu Međugorje. U svom osvrtu don Ljubo je naglasio da su u proteklom razdoblju preminule tri osobe s duhovnim zvanjem iz Brotnja, te kazao nekoliko riječi o proslavi jubileja svećeništva i redovništva održanim od prošlogodišnjeg susreta.

Na ovogodišnjem susretu fra Ivan Ševo, zamjenik provincijala Hercegovačke franjevačke provincije, održao je poučno predavanje na temu „Znakovi vremena“, a fra Ivan Ševo je također predvodio i svečanu misu zahvalnicu.

Organizacijski odbor Susreta duhovnih zvanja s područja Brotnja čine: fra Ivan Ševo, don Ljubo Planinić, č. s. Kristina Barbarić, č. s. Korona Cigić, fra Perica Ostojić, don Josip Čule i s. Anđela Pervan. Njihovom zaslugom i ove je godine održan susret osoba s duhovnim zvanjem podrijetlom iz Brotnja, a veliku podršku u organizaciji jubilarnog susreta Organizacijskom odboru pružio je fra Miro Šego, župnik župe Krista Kralja Čitluk.

WordPress Video Lightbox