Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Jednoglasno usvojena odluka o dodjeli jednokratne financijske potpore maturantima

Općinsko vijeće Čitluk danas je, pod predsjedanjem predsjednika Predraga Smoljana, održalo 37. redovitu sjednicu. Na današnjoj sjednici vijećnice i vijećnici jednoglasno su usvojili prijedlog Odluke o dodjeli jednokratnih financijskih potpora maturantima općine Čitluk za školsku godinu 2023/2024.

Odlukom o dodjeli financijske potpore propisani su visina, uvjeti, način i rok isplate jednokratnih financijskih potpora maturantima s područja općine Čitluk, odnosno učenicima završnih razreda srednjih škola koji u školskoj 2023./2024. godini imaju maturu.

Pravo na potporu imaju maturanti koji imaju prebivalište na području općine Čitluk i učenici su završnih razreda Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića u Čitluku, kao i maturanti koji imaju prebivalište na području općine Čitluk, a pohađaju završne razrede srednjih škola izvan općine Čitluk.

Sredstva za potpore maturantima osigurana su u proračunu Općine Čitluk i biti će isplaćena u iznosu od 200,00 KM svim maturantima koji ispunjavaju uvjete.

Na 37. sjednici Općinskog vijeća Čitluk, Marin Radišić, načelnik Općine Čitluk, prezentirao je nazočnim vijećnicama i vijećnicima izvješće o radu, čiji dio su bila i izvješća o radu općinskih službi za opću upravu. Načelnik Radišić u svom se izvješću osvrnuo na najznačajnije projekt realizirane u protekloj godini te istaknuo kako Općina Čitluk redovito ima podršku viših razina vlasti, institucija iz Republike Hrvatske, kao i međunarodnih partnera, na čemu im se načelnik Radišić zahvalio.

Izvješća o radu Općinskog načelnika za 2023. godinu usvojeno je jednoglasno.

Zvonimir Gojko Martinac, ravnatelj Centra za socijalni rad Čitluk, na današnjoj je sjednici prezentirao izvješće o radu Centra u 2023. godini, koje je nakon izlaganja jednoglasno usvojeno.

Vijećnice i vijećnike Općinskog vijeća Čitluk o radu Kulturno-informativnog centra Čitluk u protekloj godini informirao je Željko Planinić, v.d. ravnatelja Kulturno-informativnog centra, a spomenuto izvješće o radu također je usvojeno jednoglasno.

Franimir Pervan, pomoćnik načelnika iz Općinske službe za prostorno uređenje, imovinsko – pravne poslove i katastar zemljišta u završnom dijelu sjednice prezentirao je prijedloge za rješavanje pitanja koje je pripremila spomenuta služba, a koje su vijećnice i vijećnici nakon razmatranja usvojili.

WordPress Video Lightbox