Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Izvanredni rezultati natjecatelja AK Brotnjo na državnim prvenstvima i prvenstvu Balkana

Iza atletičarki i atletičara Atletskog kluba Brotnjo zanimljiv je vikend u kojemu su broćanske atletičarke i atletičari nastupili na državnom prvenstvu BiH, ekipnom prvenstvu Hrvatske i na Balkanskom prvenstvu. Na tri spomenuta prvenstva članovi AK Brotnjo postigli su zapažene rezultate, o čemu je klub širu javnost izvijestio priopćenjem.

Mlađe uzrasne kategorije AK Brotnjo nastupale su u Sarajevu i Zenici, gdje je održano Državno dvoransko prvenstvo BiH za mlađe uzrasne kategorije (dječaci/ice; pioniri/ke; cicibani/ke).

Članovi našeg kluba osvojili su 10 državnih medalja. Najuspješnija je bila Anna Ćurković koja je osvojila četiri prva mjesta, sa oborenim državnim rekordom na 60 m čime je bila najuspješnija natjecateljica državnog prvenstva – istaknuli su iz AK Brotnjo uz objašnjenje kako je Anna u utrci na 60 metara osvojila zlatnu medalja i postavila novi državni rekord, dok je tri preostale zlatne medalje osvojila u utrci na 60 metara s preponama, skoku u dalj i troskoku za djevojčice.

Titulu državnih prvaka ponijeli su još Josip Ivanković u troskoku (kategorija dječaci), te Luka Kordić u skoku u dalj (kategorija pioniri). Josip je osvojio još i treće mjesto u skoku u dalj. Preostale tri medalje osvojili su Marko Ćurković u skoku u dalj i skoku u vis, oba treća mjesta, te Emanuela Sivrić u skoku u vis, treće mjesto. Oboje su medalje osvojili u kategoriji cicibana/ki – stoji u priopćenju AK Brotnjo.

U isto vrijeme Marija Ivanković nastupila je na Balkanskom dvoranskom prvenstvu za seniorke. Izbornik Hrvatske reprezentacije uputio je Mariji poziv za nastup u Istanbulu nakon odličnih rezultata u sezoni, a Ivanković je nastup na Balkanskom prvenstvu završila osvojivši sedmo mjesto sa skokom od 12,89 m.

Treći nastup ovoga vikenda imali su naši članovi u Zagrebu gdje se održalo posljednje 3. kolo Ekipnog prvenstva Hrvatske za seniore/ke. Filip Kozina pobijedio je u sva tri kola, a na ovome natjecanju ostvario je i najbolji rezultat od 15,13m čime je ispunio normu za nastup na Europskom prvenstvu za juniore do 20 godina koje se održava sredinom srpnja u Estoniji. Luka Ćurković, iako dosta mlađi, uspio je doći do drugog mjesta u skoku u dalj i još jednom potvrdio normu za Europsko prvenstvo do 18 godina koje se održava sredinom kolovoza u Italiji – navedeno je u priopćenju.

WordPress Video Lightbox