Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Izložbom umjetničkih radova obilježen blagdan sv. Franje

Članovi Trećeg franjevačkog reda iz Čitluka i čitlučke Frame izradili su umjetničke radove koji su izloženi u Galeriji fra Didaka Buntića. Tridesetak umjetničkih radova, različitih formata, izrađenih različitim načinima izrade, tematizira sv. Franju, odnosno njegov život i djelo, a izložbom se željelo blagdan sv. Franje obilježiti na svečan način.

Najveći dio radova kreativci su izradili samostalno, no izložen je i zajednički rad u čijoj je izradi sudjelovalo više autora.

Od članova Trećeg franjevačkog reda Čitluk doznali smo kako je ideja za ovakvo nešto nastala pred prošli Božić na jednom od zajedničkih druženja. Od tada su počele pripreme i izrada radova za izložbu kojom je obilježen blagdan sv. Franje. Ideja vodilja bila je da kreativci svoje talente daruju svome bratstvu i župi te da na taj način započne umjetničko stvaranje, a ovakav oblik rada nastavit će se kroz slične ideje i projekte koji su u fazi osmišljavanja.

Članove Trećeg franjevačkog reda Čitluk veseli i činjenica da su se u umjetničko stvaranje uključili i članovi Frame te da je na tom polju započeta suradnja s mladima, što je bio i dodatni motiv za stvaranje.

Rezultat svega je zanimljiva izložba ponuđena župi i lokalnoj zajednici. Izložba je postavljena u prostoru koji brojni koriste za sastanke i ostat će otvorena do daljnjeg kako bi izložene radove moglo razgledati što više zainteresiranih.

WordPress Video Lightbox