Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Ivan Šarić pobjednik drugog Međunarodnog šahovskog turnira “Međugorje Open 2017”

Šahovski klub Brotnjo drugu godinu za redom uspješno je organizira šahovski turnir “Međugorje Open 2017”. Turnir je jučer odigran u kongresnoj dvorani Sportskog centra Međugorje u Međugorju.

Na vrlo jakom turniru nastupilo je 127 šahista, od toga 4 velemajstora, 6 Inter majstora, 5 Fide majstora i jedna WFM. Prije otvaranja turnira svim natjecateljima predsjednik Općinskog vijeća Čitluk gospodin Predrag Smoljan zaželio je dobrodošlicu te zaželio da natjecanje prođe u fer i korektnoj borbi, objavljeno je na web stranici ŠK Brotnjo.

Nakon toga, glavni sudac turnira Tihomir Marić upoznao je natjecatelje sa pravilnikom i turnir je mogao početi. Turnir se igrao švicarskim sustavom od 9 kola sa tempom igre od 10 minuta po igraču.

Nakon uzbudljivih 9 kola pobjednik turnira je hrvatski velemajstor Ivan Šarić sa 8 osvojenih bodova. Drugoplasirani sa identičnim brojem bodova je crnogorski velemajstor Dragiša Blagojević. Sa 7 osvojenih bodova na trećem i četvrtom mjestu nalaze se Dražen Ćurić i IM Vitomir Arapović.

Među nagrađenim sa 6 i pol bodova su Milan Vukić, Ante Šarić, Vlado Jakovljević, Luka Šarić i Zdenko Plenković.

Najbolji igrač ŠK Brotnja je mladi Marko Senjak sa vrlo dobrih 6 bodova na svom kontu. Drugi najbolji naš igrač je Alen Buntić. Njih dvojica su nagrađena novčanim nagradama.

Među nagrađenim u svojim kategorijama iz ŠK Brotnjo su još: Ana Ostojić, Lana Soldo, Patrik Ostojić, Borna Pehar i Ante Pehar.

Kompletne rezultate možete pogledati ovdje.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.947059252108370.1073743009.252864094861226&type=1&l=cc172e679a

WordPress Video Lightbox