Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Ispred međugorske crkve uprizorene žive jaslice

Ispred crkve sv. Jakova u Međugorju večeras su uprizorene žive jaslice. Tradicionalno, nakon večernje sv. Mise na Badnju večer u Međugorju se Isusovo rođenje u betlehemskoj štalici uprizoruje „živim jaslicama“ čije uprizorenje organizira zajednice Cenacolo a sudjeluju brojni glumci amateri iz spomenute zajednice i župe Međugorje.

Glumci amateri glume, plešu i pjevaju kako bi na što dojmljiviji način, u pravoj maloj replici onovremenog Betlehema, gledateljima dočarali priču o Isusovom rođenju. A cijela priča započinje na način da sv. Franjo skupini dječaka i djevojčica prepričava priču o navještenju i rođenju Isusa u betlehemskoj štalici, gdje su mu se došla pokloniti i tri kralja.

U ovogodišnjim živim jaslicama Josipa utjelovljuje Frank iz zajednice Cenacolo, Blaženu Djevicu Mariju i ove godine utjelovljuje Darija Ramljak, dok je malenoj Sari Soldo pripala uloga tek rođenog Isusa.

Žive jaslice u Međugorju će biti uprizorene još tri puta. Prvo sljedeće uprizorenje najavljeno je za 28. prosinca, blagdan Nevine dječice, nakon Mise u 15 sati. Tada će djeca do 9. razreda osnovne škole donijeti svoje darove malenom Isusu, a njih će volonteri Marijinih ruku proslijediti djeci koja su siromašna, bolesna, bez roditelja i kojima je potrebna pomoć diljem BiH.

Uprizorenje betlehemskih događaja u Međugorju će se također moći pogledati 31. prosinca 2017. i 1. siječnja 2018., nakon večernje svete mise koja počinje u 18 sati.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.969749343172694.1073743035.252864094861226&type=1&l=3d27f140a4

WordPress Video Lightbox