Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Internacionalni majstor Zoran Runić pobjednik međunarodnog šahovskog turnira „Međugorje Open 2018“

Jučer je u kongresnoj dvorani Sport centra Međugorje odigran međunarodni šahovski turnir „Međugorje Open 2018“. Ovaj turnir treću godinu zaredom uspješno je organizirao Šahovski klub Brotnjo, a u konkurenciji 129 igrača titulu najboljeg osvojio je internacionalni majstor Zoran Runić.

Dobrodošlicu natjecateljima na početku turnira poželio je Dragan Prskalo, predsjednik ŠK Brotnja, nakon čega je riječi dobrodošlice okupljenim šahisticama i šahistima uputio i načelnik općine Čitluk Marin Radišić. Na otvaranju turnira načelnik Radišić također je uručio prigodnu zahvalnicu Ivanu Grgiću kojom je Šahovski klub Brotnjo nagradio utemeljitelja ovog kluba za njegove nemjerljive zasluge u osnivanju i djelovanju kluba.

Čestitam ŠK Brotnjo na organizaciji turnira i na svemu onome što ovaj klub radi na popularizaciji šaha na području općine Čitluk, a posebna zasluga ide našem Ivanu Grgiću, utemeljitelju kluba i počasnom predsjedniku koji je pokrenuo ovaj klub. ŠK Brotnjo radi dobar posao na popularizaciji šaha kroz škole i uvjeren sam da će ovaj klub imati mnogo uspjeha. Drago mi je da danas na ovom turniru ima velemajstora, internacionalnih majstora, da ima sudionika šahovskih olimpijada, a posebno mi je drago da ovdje ima dosta mladih – kazao je načelnik Radišić i treći međunarodni šahovski turnir u Međugorju proglasio otvorenim.

Prije samog početka prvog od jučer odigranih devet kola, Tihomir Marić, glavni sudac turnira, upoznao je natjecatelje sa pravilnikom turnira, a konkurencija na „Međugorje Openu 2018“ je bila uistinu jaka. Na turniru je tako primjerice nastupilo 5 velemajstora, 5 Inter majstora te 6 Fide majstora.

U ovako jakoj konkurenciji IM Zoran Runić sa 7,5 osvojenih bodova osvojio je prvo mjesto na turniru. Drugoplasirani sa identičnim brojem bodova je crnogorski velemajstor Milan Draško, istaknuto je na web stranici ŠK Brotnjo.

Po 7 bodova osvojila su četiri igrača: GM Ante Šarić, IM Zdenko Plenković, GM Ivan Žaja i Božo Marić, a zbog dodatnih kriterija hrvatski velemajstor Ante Šarić osvojio je treće mjesto.

Među nagrađenim sa 6,5 bodova su pobjednik prvog turnira ”Međugorje Open 2016″ FM Vlado Narančić, Halid Strinić, GM Emir Dizdarević, GM Milan Vukić, IM Vitomir Arapović, Muamer Mrnđić, Almir Mataradžić, Paviša Viskić i Vladislav Prskalo.

Iz ŠK Brotnjo, domaćina ovog turnira, najbolji rezultat sa 4,5 osvojenih bodova ostvario je Alen Buntić, dok je drugoplasirani igrač ŠK Brotnja na jučerašnjem turniru bio Stjepan Pehar.
Buntić i Pehar za svoj su uspjeh nagrađeni prigodnim nagradama, a među nagrađenima iz ŠK Brotnjo u različitim kategorijama također su bili: Ana Ostojić, Patrik Ostojić, Filip Pehar, Borna Pehar, Ante Pehar i Mihaela Buntić.

Nakon odigranog trećeg međunarodnog šahovskog turnira „Međugorje Open 2018“ iz ŠK Brotnjo su zahvalili svim sudionicima turnira i sponzorima turnira koji su podržali organizaciju turira koji svake godine u Međugorju okupi veliki broj šahista.

Rezultati međunarodnog šahovskog turnira “Međugorje Open 2018” možete pogledati OVDJE.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1200709316743361&type=1&l=8e8bd26bf8

WordPress Video Lightbox