Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Humanost na djelu – U izvanrednim okolnostima primjer za poticanje empatije i pobuđivanje svijesti

Crvenog križa Čitluk od početka ove krize je otvorilo SOS telefon 063/362-814 i 036 642 369. Na ovaj broj se mogu javiti sve starije osobe, osobe slabijeg imuniteta, te osobe u samoizolaciji koje su same i nemaju pomoć od obitelji ili druge osobe. Redovno organiziramo dostavu potrebnih lijekova i proizvoda za održavanje zdravlja te nužnih namirnica.

Crveni križ Čitluk uspio je u kratkom roku u koordinaciji sa Stožerom civilne zaštite Čitluk organizirati, mobilizirali smo volontersku službu koja je na usluzi svim osobama kojima je u trenutnim izvanrednim okolnostima pomoć najpotrebnija.

Volonteri Crvenog križa Čitluk i u ovim izvanrednim okolnostima nastalim povodom epidemije uzrokovane koronavirusom nesebično pomažu socijalno ugroženim osobama, svakodnevno noseći na kućnu adresu lijekove, životne namirnice i druge potrepštine onima kojima je to potrebno.

Nakon naredbe Kriznog stožera o mjerama samoizolacije i zabrani kretanja osobama starijim od 65 godina, organizirali smo volontere koji im dostavljaju hranu, lijekove i ostale potrebne namirnice na kućnu adresu. Odziv volontera je zadovoljavajući, te da u svemu imaju podršku od predstavnika svih mjesnih zajednica, te brojnih udruga, s kojima u koordinaciji pokušavaju izvršiti sve zadate obaveze.

Cijela volonterska služba uvezena je posebnom mobilnom aplikacijom, s kojom svi članovi prilikom dostavljanja pomoći komuniciraju, a posebno se vodi računa da svi volonteri imaju validne akreditacije, te da prilikom kontakata poštuju sve propisane higijensko-epidemiološke norme, a koje se prije svega odnose na korištenje zaštitnih maski i rukavica, te držanja distance u odnosu na korisnike pomoći. Važno je istaknuti kako su svi naši volonteri odjeveni u odjeću s oznakama Crvenog križa, sa sobom imaju akreditacije i potvrde koje su pečatirane od strane CK Čitluk kao važeći identifikacijski dokument sa slikom osobe koja taj dokument posjeduje, tj osobe volontera.

Volonteri Crvenog križa na teren izlaze po pozivu i nastoje u svakom trenutku pokrivati cjelokupni dio općine Čitluk, kako bi pomoć na vrijeme bila dostavljena i u najudaljenija mjesta.

Sve naše Akcije dobrovoljnog darivanja krvi koje su zakazane za mjesec ožujak i travanj otkazuju se do daljnjega, te molimo sve naše redovite davatelje krvi i one koji žele to postati da se jave u Transfuzijski centar SK B Mostar i daju krv. Troškove prijevoza refundirati će Crveni križ Čitluk uz suradnju-potporu naših donatora.

Molimo sve naše donatore, sponzore i ljude dobre volje da daruju svoj novčani prilog za što uspješniji rad i djelotvorniju realizaciju planiranih i u ovim izvanrednim okolnostima nastalim potrebama Crvenog križa Čitluk. Uplate u određenom novčanom iznos možete uplatiti na naše žiro račune:3381202200319591 kod UniCredit Bank i 1610000179230015 kod Raiffeisen Bank.

Hvala i svako dobro!

CRVENI KRIŽ ČITLUK

WordPress Video Lightbox