Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

HU fra Didak Buntić večeras otvara skladište i uredski prostor

Humanitarna udruga fra Didak Buntić večeras u 18.00 sati otvorit će skladište i ured u novoizgrađenoj zgradi u Dragićini. Zgrada je smještena kod mjesnog groblja i sportskog igrališta, a dobar dio novčanih i materijalnih sredstava za izgradnju ureda i skladišta HU fra Didak Buntić uspjela je osigurati uz pomoć svojih članova i raznih donatora. Uz prostorije HU fra Didak Buntić u zgradi će biti smješten i ured MZ Dragićina.

Otvaranje skladišta i ureda za HU fra Didak Buntić i MZ Dragićina svečan je i važan događaj, te stoga iz Udruge i Mjesne zajednice pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže prilikom svečanog otvaranja i u zajedništvu podijele veselje zbog uspješno realiziranog projekta.

U prigodi svečanog otvorenja prostorija HU fra Didak Buntić i MZ Dragićina, Ogranak Matice hrvatske Čitluk upriličit će izložbu slikarskim radovima akademske slikarica Ivone Stojić i slikarice Mirjane Barbarić. Široj javnosti OMH Čitluk na taj će način, u godini kad Matica hrvatska proslavlja 175. obljetnicu svoga utemeljenja i u vremenu održavanja tradicionalne manifestacije Dani Matice hrvatske u Brotnju, predstaviti dvije umjetnice koje posjeduju izniman likovni talent.

Humanitarna udruga fra Didak Buntić, Čitluk, na poseban način skrbi o starima i bolesnima na prostoru cijele Hercegovine. Udruga djeluje od 2011. godine i može se pohvaliti da je od osnutka do danas učinila mnogo za bolesnike na području cijele Hercegovine.

Udruga bolesnicima pomaže na način da im besplatno ustupa bolesničke krevete, antidecubitus dušeke, invalidska kolica, hodalice, štake i još nekoliko pomagala koja koriste bolesnicima. Inicijator pokretanja HU fra Didak Buntić bio je fra Miljenko Mika Stojić.

Foto: arhiva

WordPress Video Lightbox