Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Hrvatski rukometni klub Međugorje proslavio 30 godina uspješnog djelovanja

Trideset godina uspješnog djelovanja, natjecanja i razvijanja sportskih talenata HRK Međugorje proslavio je sinoć na svečanoj večeri održanoj u „Međugorje Hotel & Spa“. Na svečanoj večeri u Međugorju prikazan je tridesetminutni film „30 minuta za 30 godina ponosa“ koji na lijep način ilustrira najvažnije događaje od osnutka HRK Međugorje do danas, a na svečanoj večeri HRK Međugorje svojim je osnivačima, članovima uprava, trenerima, igračima, predstavnicima javnog sektora , sponzorima i prijateljima kluba uručio zahvalnice.

Hvala vam svima što ste došli da sa nama proslavite ovih trideset godina. Među vama vidim samo pozitivnu sliku i ljude koji su nam uvijek sa osmjehom pomagali da sačuvamo klub, na čemu vam se najsrdačnije zahvaljujem. Čast mi je da vas mogu pozdraviti i još jednom vam zahvaliti što ste se odazvali našem pozivu – kazao je na početku svečane večere Ante Vidović, predsjednik HRK Međugorje.

Od svog osnutka u ljeto 1988. godine, HRK Međugorje se natjecao u različitim natjecanjima i u svojoj je bogatoj povijesti imao zapažene rezultate, čime se općina Čitluk može ponositi, a na svim postignućima HRK Međugorje sinoć je čestitao načelnik općine Čitluk Marin Radišić.

Mnoge generacije su prošle kroz HRK Međugorje i u klubu su, pored sportskih, mnogi stekli i druge vrijednosti koje su im koristile kroz život. Ovo je jedan lijep primjer da ljudi koji su počeli kao mladi u HRK Međugorje danas vode ovaj rukometni klub na ponos Međugorja i cijele naše općine. Iskoristit ću ovu prigodu da vam prenesem pozdrave predsjednika Vlade HNŽ dr. sc. Nevenka Hercega, prijatelja rukometa i ovoga kluba, koji večeras nije mogao biti ovdje zbog ranije preuzetih obveza, ali je naglasio da možete računati na potporu Vlade HNŽ. Općina Čitluk je uvijek bila uz ovaj klub a tako će biti i u sljedećem razdoblju – poručio je načelnik općine Čitluk Marin Radišić.

Događaji koji ostaju zabilježeni zlatnim slovima u povijesti svakog kluba svakako se vežu za njegovo osnivanje i početak rada. U slučaju HRK Međugorje, osnivačku skupštinu Sportskog društva Međugorje sazvao je Žarko Dodig, koji je na skupštini izabran za predsjednika Društva, dok je pokojni Stanko Sivrić, u čiju čast HRK Međugorje svake godine organizira rukometni memorijal, izabran za predsjednika Skupštine.

Želeći zahvaliti svom osnivaču za sve njegove zasluge u proteklih 30 godina ponosa, HRK Međugorje je Žarku Dodigu uručilo prigodni dres i zahvalnicu.

Nisam sumnjao da će moji nasljednici napraviti nešto. Nažalost, ja sam prilično rano izašao iz rukometa. Posvetio sam se tenisu, ali tu ćete priču isto brzo čuti. Zahvaljujem ovim momcima jer su kroz sva ova teška vremena uspjeli održat ovaj klub kroz koji je prošlo oko 1000 djece, a to nije malo. Cilj osnivanja kluba bio je da se mladi „dignu“ sa ulice i da se bave nečim zdravim u životi, i mislim da je puno napravljeno – kazao je Žarko Dodig nakon uručenja zahvalnice.

Uz datum osnutka, svaki klub rado ističe svoje najveće uspjehe, a sinoćnja svečana večera bila je prigoda da se ponovno okupe generacije igrača koje su svojim uspjesima doprinijele popularizaciji rukometa u Brotnju. Tako si sinoć trideset godina djelovanja HRK Međugorje proslavile generacija koja su u sezoni 1994./95. osvojila prvo mjesto u Ligi Herceg Bosne, generacija koja je osvojila treće mjesto u BiH u sezoni 1998./99. kao i sve ostale generacije rukometaša i rukometašica koji su nastupali za HRK Međugorje, ili još nastupaju sada kada se klub natječe u Prvoj ligi FBiH – skupina Jug.

U HRK Međugorje neizmjerno su ponosni na rukometaše koji su stasali u ovom klubu a sada su ambasadori HRK Međugorje u svijetu. Najistaknutiji primjer uspješnog rukometaša poniklog u HRK Međugorje je vratar Marin Šego koji se trenutno priprema za nastup na Svjetskom prvenstvu.

Vratar Pick Szegeda zato je klubu u kojem je poniknuo, zajedno sa kolegama iz reprezentacije, uputio prigodnu čestitku, a uz brojne druge rukometaše, tenisače, košarkaše, nogometaše i ostale sportaše Šego je donirao sportsku opremu za bogatu tombolu koje je sinoć izazvala veliko zanimanje svih nazočnih.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1218814541599505&type=1&l=493de281ac

WordPress Video Lightbox