Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

HKUD sv. Marko Vionica proslavio 10 godina aktivnog djelovanja

Hrvatsko kulturno umjetničko društvo sv. Marko “Vionica” u subotu je proslavilo 10 godina aktivnog djelovanja i rada.

Članovi su najprije s predsjednikom društva gosp. Damirom Mandarićem pješice otišli na Brdo ukazanja gdje su zahvalili Gospi za nezaboravne i neprocjenjive trenutke, za nova prijateljstva i putovanja i sva ona lijepa sjećanja koja ih vežu uz društvo.

Svečanu večeru za sve članove vodstvo HKUD-a organiziralo je u hotelu Brotnjo. S velikim ponosom članovi društva su se svih ovih godina trudili da kulturu, tradiciju, navike, običaje i nošnju predstave i promoviraju publici širom svijeta.

Poseban je osjećaj na mnogim nastupima promovirati vrijednosti koje su od pamtivijeka bile naše najveće bogatstvo.

Mladi ulažu mnogo vremena, energije i rada kako bi se na svakom nastupu predstavili u najljepšem svjetlu kraj iz kojega dolaze.

“Deset godina kasnije možemo biti zadovoljni s onim što smo postigli, aktivni smo, prepoznati u očuvanju kulturne baštine. Dokaz da radimo dobru stvar je i sve veći broj novih članova, kao i to što se naši mladi ne stide naše bogate prošlosti, nego je s ponosom predstavljaju. Društvo će proslavu desetog rođendana kroz mnoge kulturne aktivnosti obilježavati kroz cijelu godinu.” – priopćeno je iz HKUD-a sv. Marko Vionica.

Brotnjo.info

WordPress Video Lightbox