Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

HKUD Brotnjo u srijedu slavi dvadeset godina postojanja

Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo Brotnjo iz Čitluka u srijedu, 11. prosinca slavljeničkim koncertom u međugorskoj Dvorani sv. Ivana Pavla II (Žuta dvorana) proslavit će dvadeset godina postojanja i uspješnog djelovanja. Uz pedesetak aktivnih članova Društva, na koncertu čiji je početak najavljen za 19.30 sati, nastupit će: HKUD sv. Ante Cim, Dream Team Babe, Tamburaški orkestar „Misericordia“ – Šurmanci, Ženska klapa „Bura“ – župa Gradina, Muška klapa „Concordia“ – Međugorje, Ženska pjevačka skupina HKUD Didak – župa Gradnići, , Nerevanski bećari, Monija Jarak Mikulić, Darija Ramljak, Antonija Petrina i gosti iznenađenja.

Kroz proteklih dvadeset godina Društvo je imalo više od 350 različitih javnih nastupa na području općine Čitluk, širem području Hercegovine, BiH i Hrvatske, ali i u Italiji, Austriji, Njemačkoj i Slovačkoj. Od osnutka kroz HKUD Brotnjo prošlo je više od 500 članova s područja cijele općine Čitluk, kao i iz susjednih općina, a HKUD Brotnjo je od osnutka domaćin svim kulturno-umjetničkim društvima koja sudjeluju na turističko-kulturno-gospodarstvenoj manifestaciji Dani berba grožđa.

Od osnutka HKUD Brotnjo djeluje u duhu slogana „Brotnjo moje dok ti ime traje, čuvat ćemo tvoje običaje“ te će u duhu ovog slogana biti održan i slavljenički koncert povodom dvadeset godina postojanja. Slavljenički koncert održat će se u predblagdansko vrijeme pa će članovi HKUD Brotnjo sa svojim gostima ove večeri podijeliti i radost povodom Božića, na sličan način kako su to ranijih godina činili na Božićnom koncertu.

Slavljenički koncert u Dvorani sv. Ivana Pavla II vodit će Sanja Pehar i Dragan Soldo.

WordPress Video Lightbox