Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Grad Kutjevo i Općina Čitluk surađivat će u programu prekogranične suradnje

Na Plitvičkim jezerima u petak je svečano uručeno 45 ugovora iz Programa prekogranične suradnje Hrvatske i Bosne i Hercegovine, vrijednih ukupno devet milijuna kuna, a oni, kako je rečeno, pridonose, prije svega, jačanju partnerstva Hrvata u Hrvatskoj s Hrvatima u BiH.

U cilju pružanja potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije provodi Program prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine s iznosom financiranja od 9,1 milijuna kuna za 2022. godinu. Program je koncipiran kao odgovor na razvojne prioritete lokalne i područne (regionalne) razine i predstavlja podršku u unapređenju socijalne/društvene, javne, komunalne, okolišne i kulturne infrastrukture, objavljeno je na web stranici Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Ovom prilikom Grad Kutjevo, kao glavni partner i Općina Čitluk, kao partner, potpisali su s Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije provodi ugovor o financiranju projekta „Igrom od Kutjeva do Čitluka“ te će se projekt provoditi u na području partnerskih jedinica lokalne samouprave.

Potpisanim ugovorom Ministarstvo se obvezalo sufinancirati navedeni projekt, uz sudjelovanje u financiranju projekta od strane vodećeg partnera i partnera. Ukupna vrijednost investicije iznosi 239.600,00 kuna.

Odgovornost za pripremu projektno-tehničke dokumentacije, provedbu i dovršetak projekta u cijelosti snose Grad Kutjevo i Općina Čitluk.

Na svečanosti uručenja ugovora nazočnim predstavnicima općina i gradova iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine obratili su se Nataša Tramišak, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Zvonko Milas, tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Domagoj Knežević, Savjetnik ministra vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske.

 

WordPress Video Lightbox