Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Godišnji susret duhovnih zvanja s područja Brotnja održat će se na Bilima

Godišnji susret osoba s duhovnim zvanjem s područja Brotnja održat će se u četvrtak, 22. srpnja na Bilima. Biti će to trinaesto okupljanje svećenika, redovnika i redovnica koji su rođeni ili čije su obitelji nastanjene u Brotnju, a na ovogodišnjem skupu sudionici će se na poseban način pomoliti i prinijeti euharistijsku gozbu za sve žrtve nastradale u Drugom svjetskom ratu i poraću, među kojima je i veliki broj svećenika, redovnika i redovnica.

Na Bilima je u tijeku izgradnja „Groblja mira“ na kojemu će biti postavljeni križevi za sve žrtve Drugog svjetskog rata i poraća. Na za to određenom dijelu groblja već su postavljeni križevi za poginule, ubijene i nestale svećenike, redovnike, redovnice i bogoslove, dok je posao oko postavljanja bijelih križeva u spomen na hrvatske žrtve iz hercegovačkih gradovi i općina započet.

U svom radu Povjerenstvo za obilježavanje i uređivanje grobišta iz Drugog svjetskog rata i poraća s područja općine Čitluk evidentiralo je ukupno 1582 žrtve. Za svaku žrtvu na Groblju mira će biti postavljen bijeli spomen križ sa pločicom na kojoj će biti ispisani osobni podaci žrtve, a do 21. kolovoza i Mise posvećene žrtvama totalitarnih režima na Groblju mira bit će postavljen prvi dio križeva za žrtve s područja Brotnja.

Program Susreta duhovnih zvanja s područja Brotnja na Bilima započet će u 10 sati. Ovakav skup održava se jednom godišnje, a do sada skupovi su održavani u broćanskim župama i u Miletini u samostanu časnih sestri franjevki.

WordPress Video Lightbox