Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Fra Marinko Šakota: Ovakvo hodočašće mora donijeti plodove

Devetnica župe Krista Kralja Čitluk povodom 41. godišnjice Gospinog ukazanja u Međugorju završila je večeras velikim hodočašćem od župne crkve Krista Kralja u Čitluku do župne crkve sv. Jakova u Međugorju. U večerašnjem hodočašću sudjelovao je veliki broj hodočasnika iz Hercegovine, a organizatori završnog hodočašća, kao i cijele devetnice bili su, župa Krista Kralja Čitluk i udruga „Zavjet Gospi“.

Na uočnicu Gospinog ukazanja, vjernici su se pješice uputili iz Čitluka do Međugorja kako bi uz molitvu i duhovne pjesme zahvalili Blaženoj Djevici Mariji za sve primljene darove.

Impresivnu kolonu hodočasnika ispred crkve sv. Jakova dočekao je fra Marinko Šakota, župnik župe Međugorje, koji je pohvalio organizatore i sudionike hodočašća koje se održalo treću godinu zaredom. Također, fra Marinko Šakota naglasio je kako su župa Krista Kralja Čitluk i brojne okolne župe na lijep način odgovorile na Gospin poziv, te se obratio hodočasnicima.

Vi ste također odgovorili na Njezin poziv. Ovakvo hodočašće mora donijeti plodove draga braćo i sestre. Ovo donosi plodove, ovo ne može ostati bez plodova. Hvala vam – poručio je fra Marinko Šakota.

Na fra Marinkove riječi nadovezao se fra Miro Šego, župnik župe Krista Kralja Čitluk i naglasio: Ovo je plod. Ovo je isto plod, te nakon ovih riječi okupljenima udijelio završni blagoslov.

Nakon završnog blagoslova sudionici hodočašće pridružili su se večerašnjem molitvenom programu.

Kako bi cijelo hodočašće proteklo u najboljem redu podršku organizatorima pružili su pripadnici Policijske stanice Čitluk, pripadnici Hercegovačke gorske službe spašavanja Čitluk – Međugorje i medicinsko osoblje Doma zdravlja Čitluk.

Valja također dodati kako je večerašnjem hodočašću prethodilo osam hodočašća, te da je velika devetnica župe Krista Kralja Čitluk povodom 41. godišnjice Gospinog ukazanja počela početkom svibnja.

Fotografije možete pogledati OVDJE.

WordPress Video Lightbox