Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Fra Jozo Grbeš novi provincijal, fra Miro Šego izabran za vikara Hercegovačke franjevačke provincije

U utorak, 26. travnja 2022., na redovitome Provincijskom kapitulu Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja BDM koji se održava u Franjevačkom samostanu u Mostaru pod predsjedanjem fra Mire Relote, generalnog vizitatora i predsjednika Kapitula, izabrana je nova provincijska Uprava – Definitorij. Za novog provincijala izabran je fra Jozo Grbeš, dosadašnji kustos Hrvatske franjevačke kustodije u Americi i Kanadi, za vikara Provincije fra Miro Šego, a za definitore fra Mladen Vukšić, fra Danko Perutina, fra Ante Bekavac, fra Josip Vlašić i fra Slaven Brekalo.

Novom Definitoriju Provincije čestitamo i želimo blagoslovljeno služenje, objavljeno je na web stranici Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Fra Miro Šego rođen je 30. kolovoza 1965., u Bijakovićima. 1984. je ušao u novicijat na Humcu, gdje je obukao franjevački habit. Za svećenika je zaređen 1992., a 2. kolovoza je rekao svoju mladu misu u rodnoj župi. Prvu službu imao je u Širokom Brijegu, nakon čega je obnašao dužnost župnoga vikara u župi Grude, gdje je ostao do 1999., nakon čega dolazi na Humac, a već iduće godine preuzima župu Kočerin. Službu gvardijana na Humcu preuzima 2005., dok je 2010. godine imenovan za župnika župe Krista Kralja Čitluk.

Uz to što je župnik čitlučke župe, fra Miro Šego je također član Povjerenstva za obilježavanje i uređivanje grobišta II. Svjetskog rata i poraća na području Općine Čitluk i dugogodišnji član Upravnog vijeća Udruge Susret.

WordPress Video Lightbox