Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

FOTO: U Čitluku odigran turnir u mini rukometu

Jučer je u Čitluku odigran turnir u mini rukometu. Turnir za mlade rukometašice i rukometaše organizirao je HRK Međugorje, a turnir je odigran povodom obilježavanja Dana općine Čitluk.

Na turniru su nastupili rukometaši i rukometašice iz BiH i Hrvatske natječući se u kategorijama za rukometaše rođene 2012., rukometašice rođene 2012., rukometaše rođene 2013., rukometašice rođene 2013. godine i u mješovitoj kategoriji za najmlađe sudionike turnira.

RK izviđač osvojio je prvo mjesto u kategoriji za rukometaše rođene 2012. godine. Drugo mjesto u ovoj kategoriji osvojio je HRK Čapljina, a treće mjesto RK Metković Mehanika. Za najboljeg igrača turnira u ovoj kategoriji izabran je Ante Madžar (RK Izviđač), dok je za najboljeg vratara izabran Antun Prce (HRK Čapljina).

U navedenoj starosnoj kategoriji za rukometašice bile su dominantne djevojčice HRK Međugorje, koje su osvojile prvo i drugo mjesto, dok je treće mjesto osvojio ŽRK Zrinjski. Za najbolju igračicu izabrana je Nika Marić, a za najbolju vratarku Lara Legin, obje iz HRK Međugorje.

U konkurenciji rukometaša rođenih 2013. godine provo mjesto osvojio je HRK Međugorje, drugoplasirana je bila momčad RK Izviđač, a trećeplasirana momčad SRK Zrinjski. Luka Ćorić (HRK Međugorje) izabran je za najboljeg igrača turnira, a za najboljeg vratara Ivan Alpeza (RK Izviđač).

ŽRK Zrinjski bio je najbolji u kategoriji za rukometašice rođene 2013. godine. U istoj kategoriji drugo mjesto osvojio je HRK Grude, a treće HRK Čapljina. Nika Mitrović iz ŽRK Zrinjski izabrana je za najbolju igračicu, dok je Vanesa Petrušić iz HRK Grude izabrana za najbolju vratarku u kategoriji rukometašica rođenih 2013. godine.

Natjecanje u mješovitoj kategoriji za 2014. godište završeno je pobjedom RK Izviđač, drugo mjesto osvojio je ŽRK Zrinjski, a treće HRK Međugorje. Leni Ćeško bio je najbolji igrač turnira u ovoj kategoriji, a najbolji vratar Andro Pušić iz mostarskog Zrinjskog.

Nagrade i priznanja mladim rukometašicama i rukometašima uručili su Predrag Smoljan, predsjednik Općinskog vijeća Čitluk i Ante Ćorić, direktor JP Broting.

HRK Međugorje jučer je po prvi put u Čitluku organizirao turnir u mini rukometu, a s obzirom na dobre dojmove za očekivati je kako će ovaj turnir, uz memorijalni turnir Stanko Sivrić, postati tradicionalno okupljanje mladih rukometaša i rukometašica u našem Brotnju.

 

WordPress Video Lightbox