Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

FOTO: Brotnjaci se pridružili međunarodnoj molitvenoj inicijativi Iskra Milosrđa

Žitelji Brotnja, moleći krunicu Božjeg milosrđa na Trgu žrtava Domovinskog rata u Čitluku, pridružili su se danas međunarodnoj molitvenoj inicijativi Iskra Milosrđa. Molitvena inicijativa u Čitluku održana je u organizaciji udruge ,,Zavjet Gospi” i OFS župe Krista Kralja, a molitvu na trgu predvodio je fra Miro Šego, župnik župe Krista Kralja Čitluk.

Okupljeni su u 15 sati ispred slike Božjeg milosrđa na Trgu žrtava Domovinskog rata započeli molitvu, nakon koje se fra Miro Šego zahvalio svima na dolasku i istaknuo kako su se članovi udruge Zavjet Gospi potrudili i osvijetlili sliku Božjeg milosrđa koja je od ranije postavljena na trgu, a koja simbolizira Božju blizinu, te Njegovu ljubav i milosrđe.

Uz mnogobrojne gradove i mjesta diljem svijeta u kojima je danas na trgovima, ulicama i ostalim javnim površinama moljena krunica bila su četiri mjesta iz BiH: Čitluk, Široki Brijeg, Posušje i Prijedor.

Ovogodišnje nakane Iskre Milosrđa su: za Svetu Crkvu i Svetog Oca, za svećenstvo i nova zvanja, za obraćenje grješnika i za umiruće, za zaštitu od svih zala i nevolja, za mir u Ukrajini i širom svijeta, za blagoslovljen 9. Nacionalni susret štovatelja Božjega milosrđa (22. listopada 2022.), što skoriju kanonizaciju bl. Alojzija Stepinca te u znak zahvalnosti za 10. obljetnicu djelovanja Koordinacije štovatelja Božjega milosrđa i 20. obljetnicu posvete svijeta Božjemu milosrđu koju je učinio papa Ivan Pavao II. (17. kolovoza 2002.).

Inicijativa se održava pod pokroviteljstvom nadbiskupa Grzegorza Ryśa, metropolita Łódźa.

 

WordPress Video Lightbox