Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Dr. veterine Marija Rajić posjetila mališane u učilici Mali princ

Učilicu Mali princ u srijedu je posjetila Marija Rajić, dr. veterine koja je svojim predavanjem mališane uvela u životinjski svijet, svijet veterine i adekvatne brige za životinje. Nekadašnja prvakinja Hrvatske u karateu, danas je predana doktorica veterine, koja svoj posao radi s puno ljubavi prema životinjama.

Kroz izlaganje dr. Marije, djeca su imala priliku upoznati se sa različitim medicinskim aparatima koji se koriste kod održavanja i liječenja životinja.
Kako bi što lakše razumjeli ispričano, u posjet s tetom Marijom je došla Maša, mali pas kojemu su mališani, uz pomoć Marije, pregledavali zube, kožu i noktiće.

Također, dr. Marija strpljivo je objasnila djeci na što trebaju pripaziti s kućnim ljubimcima, zašto ih je potrebno cijepiti te kako se brinuti se o njima.
Djeca su podijelila i svoja iskustva, budući da većina njih kod kuće imaju nekog kućnog ljubimca.

Vrlo je važno da roditelji ohrabruju djecu da poštuju i brinu za životinje, ne samo zato što je cilj odgojiti djecu koja će biti brižna, suosjećajna i odgovorna, već i zato što djeca koja su u pozitivnoj interakciji sa životinjama imaju veću razinu samopouzdanja i bolje socijalne vještine. To su i znanstveno dokazane činjenice. Dr. Mariji veliko hvala na izdvojenom vremenu, slasticama za mališane, i radujemo se ponovnom susretu. Učimo djecu empatiji, i brizi za životinje – poručili su iz Učilice Mali princ.

WordPress Video Lightbox