Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Donesena odluka o osnivanju edukacijsko-rehabilitacijskog centra „Sveti Josip radnik“

Vijećnice i vijećnici Općinskog vijeća Čitluk, na današnjoj devetoj sjednici, jednoglasno su usvojili odluku o osnivanju Ustanove edukacijsko-rehabilitacijski centar “Sveti Josip radnik” Čitluk. Ovom odlukom osniva se javna ustanova, edukacijsko-rehabilitacijski centar „Sveti Josip radnik“ Čitluk, za obavljanje skrbi, stručnih i drugih poslova za potrebe djece, mladih i odraslih osoba s teškoćama u razvoju općine Čitluk i šire zajednice.

Osnivač spomenute javne ustanove, čije će sjedište biti u Potpolju, je Općina Čitluk – Općinsko vijeće Čitluk, te će se stoga sredstva potrebna za rad edukacijsko-rehabilitacijskog centra „Sveti Josip radnik“ ostvarivati iz proračuna osnivača, ali i iz proračuna viših razina vlasti – grant sredstava, temeljem ugovora s drugim korisnicima usluga Ustanove koji iskažu namjeru suradnje s Ustanovom i iz drugih izvora.

Podsjetimo, objekt u Potpolju u kojem će biti smještena javna ustanova izgradila je Humanitarna udruga „Sveti Josip radnik“ iz Chicaga s kojom je Općina Čitluk međusobne odnose regulirala ugovorom o zajedničkoj gradnji edukacijsko-rehabilitacijskog centra. Budući da je HU „Sveti Josip radnik“ izgradila prekrasan objekt i darovala ga Općini Čitluk, u znak zahvale predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti naše općine, kao i svih žitelja naše općine prema ovoj humanitarnoj udruzi donesena je odluka da buduća javna ustanova nosi naziv „Sveti Josip radnik“.

Navedenu odluku vijećnicama i vijećnicima prezentirali su Marin Radišić, načelnik općine Čitluk i Mario Rozić, tajnik Ureda načelnika i pomoćnik načelnika, a prilikom prezentacije odluke istaknuto je kako su: odgoj i obrazovanje djece, mladih i odraslih osoba s teškoćama u razvoju s ciljem izgradnje osobnog identiteta i socijalne integracije, poticanje djece, mladih i odraslih osoba s teškoćama u razvoju kroz individualne i grupne rehabilitacijske poticajne mjere te dnevno zbrinjavanje djece, mladih i odraslih osoba s teškoćama u razvoju i radno osposobljavanje jedni od glavnih ciljeva i zadataka Ustanove, kojoj nakon današnjeg usvajanja odluke o osnivanju predstoji daljnja zakonom propisana procedura vezana za početak djelovanja.

Na današnjoj sjednici vijećnice i vijećnici Općinskog vijeća Čitluk informirani su o radu u 2020. godini srednje škole i osnovnih škola koje svoju djelatnost obavljaju na području općine Čitluk.

Informaciju o radu Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića Čitluk, Osnovne škole Bijakovići, Osnovne škole Čerin, Osnovne škole fra Didaka Buntića – Čitluk i Osnovne glazbene škole Brotnjo prezentirali su ravnateljica Adela Škutor i ravnatelji Ivan Ostojić, Pero Petrušić, Marin Kapular i Jure Sušac.

U svojim izlaganjima ravnateljica Škutor i ravnatelji Ostojić, Petrušić, Kapular i Sušac iznijeli su podatke vezane za škole kojima su na čelu i njihovo djelovanje, a u svim izlaganjima istaknuto je kako su škole u 2020. godini bile pred dodatnim izazovima zbog pandemije koronavirusa i obveze pridržavanje epidemioloških mjera.

 

WordPress Video Lightbox