Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Deseti memorijalni turnir „Ante Erić“ održava se u Čitluku

Deseti međunarodni memorijalni turnir za mlađe uzraste „Ante Erić“ započeo je danas na Gradskom stadionu Bare u Čitluku. Prvog dana turnira odigrat će se natjecanje za 2013. godište, dok će sutra na teren mladi nogometaši rođeni 2015. godine.

Prije početka dvodnevnog turnira članovi obitelji i predstavnici HNK Brotnjo-Čitluk posjetili su čitlučko groblje Podadvor i odali Anti Eriću počast, a obitelj pokojnog Erića sudjelovala je na svečanom otvaranju turnira.

Matej Rozić, trener HNK Brotnjo-Čitluk, nazočne je upoznao kako HNK Brotnjo-Čitluk organizira međunarodni turnir za mlađe uzraste u spomen na Antu Erića, istaknutog sportskog djelatnika i zaljubljenika u nogomet koji je dao veliki doprinos radu i razvoju čitlučkog nogometnog kluba. Pokojni Ante Erić bio je prepoznatljiv po entuzijazmu te je uz trenerski posao bio i dopisnik Sportskih novosti.

Poštovani posjetitelji, organizatori, sudionici ovog turnira, kao kćer pokojnog Ante Erića u ime svoje obitelji srdačno vas pozdravljam te vam se zahvaljujem što ste i ovu, desetu godinu, pridonijeli da se prisjećamo lika i djela našeg Ante, dugogodišnjeg sportskog djelatnika, nogometaša, suca, sportskog izvjestitelja, koji je svojim nesebičnim i posvećenim djelovanjem ostavio veliki trag u svijetu sporta. Moram istaknuti da održavanje ovog turnira za nas ima posebnu emotivnu notu iz razloga što je sudionik ovog turnira već dugi niz godina moj nećak Ante Pehar, vratar HŠK Zrinjski. Ante je dobio ime po svom djedu i on je, baš kao i vi, zaljubljenik u nogomet. Naposljetku želim vam lijepu i ugodnu igru i naravno fai-play – kazala je Ana Erić, kćer pokojnog Ante Erića.

Erićev unuk Ante Pehar izveo je početno ispucavanje, nakon kojeg je nastavljano, ranije započeto, natjecanje na turniru. Prvog dana turnir za trofej pobjednika natječe se šesnaest ekipa iz cijele Hercegovine sastavljenih od mladih nogometaša rođenih 2013. godine, dok će sutra u dijelu turnira za nogometaše rođene 2015. godine nastupiti i momčadi iz Republike Hrvatske.

WordPress Video Lightbox