Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Deseti međunarodni košarkaški turnir završio slavljima Sutjeske i Posušja

„Monte Zott 2023“, međunarodni košarkaški turnir u organizaciji Hrvatskog košarkaškog kluba Brotnjo završen je jučer u Gradskoj sportskoj dvorani Čitluk. Protekla dva dana osam momčadi iz BiH i Crne Gore natjecalo se na turniru za mlađe kadete i kadete, a na ovogodišnjem turnir najviše su pokazale momčadi KK Sutjeska i HKK Posušje.

Košarkaši iz Crne Gore slavili su u turniru za mlađe kadete nakon odličnih nastupa prvog dana, koji su se nastavili sve do finala i pobjede nad HKK Čapljina. Inače, mlađi kadeti Sutjeske u Čitluku su osvojili turnir i prošle godine pa se može reći da su obranili naslov prvaka. Treće mjesto osvojila je momčad HKK Brotnjo.

Luka Malović iz KK Sutjeska bio je najbolji strijelac turnira, njegov suigrač Marko Popović izabran je za najkorisnijeg igrača, dok je Lukas Brajković proglašen najboljim obrambenim igračem turnira za mlađe kadete.

Momčad HKK Posušje osvojila je turnir za kadete nakon također odličnih nastupa tijekom cijelog turnira, a za konačno slavlje Posušje je u finalu svladalo HKK Brotnjo. U borbi za treće mjesto HKK Čapljina bio je uspješniji od HKK Ljubuški.

Marko Protrka kao najkorisniji igrač turnira i Matej Miloš kao najbolji obrambeni igrač predvodili su Posušje do trofeja, a najbolji strijelac kadetskog Monte Zott 2023 turnira bio je Josip Tolić iz HKK Ljubuški.

Nagrade, pehare i medalje mladim košarkašima uručili su Ante Prce, trener HKK Brotnjo, Tomislav Volarić, pomoćnik rektora Sveučilišta u Mostaru za informacijske tehnologije i inovacije te Dragan Prusina, predsjednik Sportskog saveza Brotnjo, a organizatori turnira osigurali su i nagrade za najbolje sudionike natjecanja u šutiranju slobodnih bacanja i trica.

WordPress Video Lightbox