Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Davor Ljubić ponovno izabran za predsjednika UTHIS –a Međugorje

Jučer je u prostorijama MZ Međugorju održana godišnja, ujedno i izborna skupština Udruge turizma, hotelijerstva i iznajmljivača soba Međugorje. Jučer održanoj Skupštini pristupilo je deset osnivača, a za predsjednika Udruge ponovno je izabran Davor Ljubić. Predsjednik Upravnog odbora je Zoran Jerković, predsjednik Skupštine Mario Vasilj, a za tajnicu Udruge je izabrana je Zdenka Krezić.

Dosadašnji tajnik Udruge Ante Kozina je podnio izvješće o radu i financijsko izvješće u protekloj godini. Zahvalio se MZ Međugorje i MZ Bijakovići, te Općini Čitluk, na novčanoj pomoći, iz čega se financirala izrada velikih plakata i ukrašavanje prostora oko crkve sv. Jakova za vrijeme proslave 40. obljetnice ukazanja.

Kozina je također istaknuo i zasluge UTHIS -a za otvaranjem granica na način koji je još uvijek na snazi u BiH, koje su doprinijele da hodočasnici i turisti lakše ulaze u BiH.

Od posebne važnosti je bilo otvaranje mobilnog punkta za testiranje hodočasnika u Međugorju, koji je bio i prvi takve vrste u BiH.

Predsjednik Udruge Davor Ljubić je između ostalog istakao dobru suradnju sa Općinom Čitluk, kao i drugim turističko – hotelijesrkim udrugama. Naglasio je i kontinuirani rad na iznalaženju rješenja za dugogodišnji problem oko privremenih dozvola za rad u Međugorju u suradnji sa Vladom HNŽ – a i resornim ministarstvom.

Također, istakao je i i humanitarni rad pojedinih članova UTHIS – a, odnosno prihvat izbjeglica iz Ukrajine, a zahvaljujući djelovanju Udruge, došlo je do usvajanju Uredbe o posebnom statusu Ukrajinaca u BiH.

U raspravi je naglašena potpora za reformom turističkih zajednica i formiranjem općinske turističke zajednice, te potpora nastojanjima da se što prije vrati promet na Zračnu luku Mostar, koja bi u periodu koji dolazi trebala biti okosnica razvoja hercegovačke destinacije.

Na kraju je istaknuto da je prvenstveni cilj udruživanja međusobna suradnja, razmjena iskustava, uspostava međusobnog povjerenja, zajedničko predstavljanje na sajmovima, te dobra očekivanja od nadolazeće sezone u Međugorju i šire, navedeno je u priopćenju UTHIS Međugorje.

WordPress Video Lightbox