Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Dani tenisa – Međugorje 2021: Svjetski poznato tenisko središte ugostit će 500-tinjak tenisača iz cijele regije

Tenis klub „Međugorje“, u kojemu su svoje prve korake napravili svjetski prvaci, višestruki Grand Slam pobjednici i osvajači srebrne olimpijske medalje, Ivan Dodig i Marin Čilić, organizira drugu po redu Međunarodnu sportsku manifestaciju „Dani tenisa – Međugorje 2021“.

Fokus projekta je na djeci, mladima do 18 godina i rekreativcima s područja Hercegovine. Ovogodišnja manifestacija sastoji se od devet zasebnih natjecateljskih turnira koji imaju za cilj popularizaciju, afirmaciju i promociju teniskoga sporta na području općine Čitluk, Hercegovine i šire. Prvi su na rasporedu Festivali tenisa (4. i 5. rujna) i Junior Cup (11. i 12. rujna), turniri za najmlađe natjecatelje koji imaju za cilj motiviranje mladih za bavljenje sportom zdravim životom.

Tijekom trajanja, bit će upriličeni i Dani otvorenih vrata za djecu i roditelje na kojemu će škola tenisa „Međugorje“ predstaviti svoj program rada i uspjehe te vršiti upis novih članova. Uz natjecateljski program, sudionici će imat priliku uživati u sportskom kompleksu velebnog zdanja Sport centra Međugorje.

Posebnu pozornost privlači i Lady’s Cup koji je prošle godine najavio ekspanziju ženskog tenisa na ovim prostorima. Koliko je tenis popularan među damama, govori i podatak kako će na kampu i turniru nastupiti 50-ak tenisačica iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Prema riječima predsjednika TK „Međugorje“ i idejnog začetnika ovoga projekta, Željka Dodiga, bit će organiziran i Senior camp +55, s ciljem promocije tenisa u zrelijoj dobi.

Pored navedenoga, u kalendaru manifestacije je i turnir za domaće rekreativce „Međugorje Cup“ te dva turnira za najbolje rekreativce Bosne i Hercegovine, „Brotnjo Cup“ i Hercegovina tour -35 godina. Za majstore parova predviđena su tri turnira, i to: muški, ženski i mix parovi. „Dani tenisa – Međugorje 2021.“ završit će ekshibicijskim mečevima.

Generalni pokrovitelj sportske manifestacije „Dani tenisa – Međugorje 2021.“ je Središnji ured za Hrvate izvan Hrvatske. Uz njih, projekt su podržali i HT ERONET, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Općina Čitluk, Sportsko-rehabilitacijski centar „KORAK“, salon ljepote „Irina“, “Erasmus+” – Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport, Elite Media Group, Sportska oprema „Djak“, Prirodna izvorska voda „Leda“, Premier kladionica, Sweets Crepe & Snack cafe, Restoran FILII, Hotel “Spa” Međugorje, Ledo d.o.o. Čitluk, Carska vina, Massage center „Bella vita“, Hercegovačka pivovara, Sport centar Međugorje, hotel „Buna“ i drugi.

Svi natjecateljski programi održavat će se na terenima Sport centra Međugorje.

WordPress Video Lightbox