Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Crveni križ Čitluk podržao akciju „NISTE SAME za žene i djevojke u Turskoj i Siriji“

Crveni križ općine Čitluk pored redovitih i pritisnut izvanrednim obvezama uvijek je spreman i na visini zadatka.

Crveni križ općine Čitluk pripremio je 51 paket, (Higijenski ženski set) za transport do skladišta u Sarajevo, kako bi na taj način iskazali solidarnost i pomogli ljudima pogođenim razornim potresima u Turskoj i Siriji.

U cilju ublažavanja humanitarnih posljedica izazvanih potresom u Turskoj i Siriji, Crveni križ općine Čitluk i na ovaj se način priključio kampanji pomoći koju je u mjesecu ožujku pokrenuo Crveni križ Federacije BiH, „NISTE SAME za žene i djevojke u Turskoj i Siriji“.

Akcija će trajati cijeli mjesec ožujak obzirom da je riječ o mjesecu u kojem se obilježava i Međunarodni dan žena.

Cilj nam je bio, shodno našim mogućnostima i situaciji u kojoj se trenutno nalazimo jer skrbimo još uvijek o 81 osobi izbjegloj iz Ukrajine prikupiti što više osnovnih higijenskih paketa iz naših rezervi za žene i djevojke koje su ostale bez svojih domova te im bar na kratko izmamiti osmijeh i ublažiti patnju. Jedanaest stvari/artikala po dva i više komada u setu su novi i zapakovani u pakete našeg suradnika i u više navrata donatora, Violeta d.o.o., Grude.  Također na svakom paketu je nalijepljena ceduljica sa sadržajem seta, pošiljatelja i riječi podrške, „NISTE SAME za žene i djevojke u Turskoj i Siriji“ , za ovu prigodu kazao nam je prof. Andrija Stojić, tajnik Crvenog križa općine Čitluk.

WordPress Video Lightbox