Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Čitluk se pridružio međunarodnoj molitvenoj inicijativi

Međunarodna molitvena inicijativa „Iskra Milosrđa“ koja se sastoji od molitve krunice Božjeg milosrđa u raznim gradovima svijeta održana je po prvi put i u Čitluku. U organizaciji Udruge „Zavjet Gospi“ i OFS – Trećeg reda župe Krista Kralja molitva je održana na Trgu žrtava Domovinskog rata, gdje su se vjernici okupili i u 15 sati počeli moliti za redovne nakane „Iskre Milosrđa“ a ove godine i za posebne nakane.

Posebne nakane za koje je moljeno na ovogodišnjoj „Iskri Milosrđa“ su: milost prestanka pošasti koronavirusa, ozdravljenje bolesnih, snagu i ustrajnost medicinskom osoblju i svih koji ulažu napore u svladavanju životnih teškoća nastalih širenjem bolesti. Također, to su bile molitva za zajedništvo, jakost i svetost Crkve u ovim teškim vremenima te za uspješan i blagoslovljen 7. nacionalni susret štovatelja Božjega milosrđa, koji će se održati 17. listopada 2020. u Mariji Bistrici.

Vjernici okupljeni na Trgu žrtava Domovinskog rata u Čitluku u zajedništvu sa župnikom fra Mirom Šegom molili su za navedene nakane te su se na taj način pridružili vjernicima koji su diljem svijeta u isto vrijeme molili krunicu Božjeg milosrđa na ulicama i trgovima svojih gradova i mjesta.

Inicijativa „Iskra Milosrđa“ pokrenuta je 2008. u Poljskoj i do danas se proširila po čitavom svijetu. Za datum održavanja izabran je 28. rujna, dan beatifikacije Michała Sopoćka, ispovjednika sv. Faustine Kowalske, posrednice poruke o Božjem milosrđu. Koliko je rasprostranjen ovakav oblik pobožnosti govori podatak da je u ovogodišnjoj „Iskri Milosrđa“ sudjelovalo 26 gradova i mjesta iz Republike Hrvatske, uz Čitluk iz BiH u obilježavanju je sudjelovao Prijedor (Banjalučka biskupija) a iz Crne Gore bio je to gradić Sutomore iz Kotorske biskupije.

WordPress Video Lightbox