Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Čitlučki vatrogasci dobili novo vatrogasno vozilo

Vatrogasna postrojba Čitluk danas je dobila novo vatrogasno vozilo. Riječ je o modificiranom vozilu, nadograđenom i opremljenom za hitne intervencije na požarištima, koje je Vatrogasnoj postrojbi Čitluk donirala Uprava za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ. Mariju Roziću, tajniku Ureda načelnika i pomoćniku načelnika općine Čiltuk, ključeve novog vozila uručio je Eugen Ćubela, ravnatelj Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ.

Primopredaji novog vatrogasnog vozila nazočili su Silvio Ostojić, zapovjednik Vatrogasne postrojbe Čitluk i Ivan Ostojić, pomoćnik načelnika iz Službe za civilnu zaštitu općine Čitluk.

Inače, Uprava za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ kontinuirano ulaže sredstva u modernizaciju vatrogasne opreme na području cijele županije. Tako je Vatrogasna postrojba Čitluk od Uprave prije nekoliko godina dobila višenamjensko vatrogasno vozilo, redovito dobiva donacije vatrogasne i opreme potrebne za rad, a u ciklusu koji je pred završetkom dobila je drugo vatrogasno vozilo.

Današnja primopredaja nastavak je aktivnosti koje Uprava za civilnu zaštitu i vatrogastvo poduzima s ciljem opremanja vatrogasnih postrojbi u HNŽ. Podsjetit ću na to kako su ovakva i slična vozila već dobile sve jedinice lokalne samouprave u našoj županji, a naša nakana je da i dalje nastavimo s opremanjem vozilima i drugom potrebnom opremom, kako bi vatrogasci mogli odgovoriti izazovima koji pred njima stoje. Koristim prigodu zapovjedniku Ostojiću i njegovim suradnicima čestitati na nizu uspješno obavljenih intervencija, uvjeren u to kako će i ovo vozilo koje smo im danas predali biti od velike koristi – kazao je Eugen Ćubela, ravnatelj Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ.

Mario Rozić i Silvio Ostojić zahvalili su se na vrijednoj donaciji koja će doprinijeti učinkovitosti čitlučkih vatrogasaca.

Zahvaljujemo se Upravi za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ koja konstantno pomaže u modernizaciji vatrogasnih vozila i opreme. Ovo vozilo biti će od velike koristi vatrogascima jer će moći brže djelovati u udaljenijim rubnim dijelovima općine. Nabavkom ovog vozila podižemo svoju operativnu i tehničku spremnost na višu razinu. Značajno će se povećati kvaliteta rada vatrogasaca, kao i razina spremnosti i učinkovitosti, a samim time i razina sigurnosti građana naše općine. Osim voznog parka koji je nezaobilazan i bez kojeg se ne može odraditi niti najjednostavnija intervencija do sada je nabavljena i druga potrebna oprema, tako da smo u ovu požarnu sezonu ušli potpuno spremni – kazao je Silvio Ostojić, zapovjednik Vatrogasne postrojbe Čitluk.

WordPress Video Lightbox