Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Četiri zbora iz župe Čerin nastupila na božićnom koncertu „O, Betleme, grade slavni“

Tradicionalni božićni koncert zborova s područja župe Čerin održan je sinoć u župnoj crkvi sv. Stjepana Prvomučenika. Na božićnom koncertu pod nazivom „O, Betleme, grade slavni“ nastupili su: Veliki mješoviti zbor sv. Stjepana – Čerin, Dječji zbor Život – Čerin, Zbor sv. Franje – Donja Blatnica i Zbor Frame Čerin, čiji su voditelji: prof. Katja Krolo Šarac, s. Marija Martinović, Marija Martinac i fra Tihomir Bazina.

Veliki mješoviti zbor sv. Stjepana svojim je nastupom otvorio sinoćnji koncert, nakon čega su se nizali nastupi ostala tri zbora, a na repertoaru zborova i solista bile su sakralne i božićne skladbe.

Na kraju koncerta fra Tihomir Bazina, župnik župe sv. Stjepana Prvomučenika, zahvalio je posjetiteljima koncerta što su svojim dolaskom podržali rad zborova. Također, fra Tihomir je zahvalu uputio i svim članovima zborova, kao i časnim sestrama koje su uredile crkvu i na taj način dale lijep doprinos cjelokupnom ozračju u kojem su zborovi oduševili svojim skladnim pjevanjem.

Pohvaljujući rad članova zbora čerinski župnik je istaknuo kako je za svaku pohvalu da pjevačice i pjevači uspijevaju uskladiti svoje obveze i obveze u zboru.

Želim se zahvaliti svakom članu koji redovito odvaja svoje vrijeme, ostavlja nekakve svoje obveze da dođe na probu a pogotovo ovim starijima koji sigurno imaju puno više obveza nego Frama i djeca. Sve ostave i dođu, satima i satima, danima i mjesecima se pripremaju da bi izveli ove pjesme koje traju po dvije-tri minute. Iza ovoga se krije zaista jako puno rada. U prvom redu hvala svakom članu svakog zbora i hvala njihovim voditeljima što su ih uspjeli objediniti i spojiti u jednu skladnu cjelinu – poručio je fra Tihomir Bazina, župnik župe sv. Stjepana Prvomučenika, i naglasio da svaki zbor iz godine u godinu primjetno podiže razinu kvalitete.

Program božićnog koncerta „O, Betleme, grade slavni“ vodio je novinar Dragan Soldo.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.971969936283968.1073743038.252864094861226&type=1&l=0a3e918e04

WordPress Video Lightbox