Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Boćarski klub Vojvodina pobjednik međunarodnog boćarskog turnira

Tridesetu godišnjicu igranja boća po FIB-e pravilima u Brotnju, Boćarski klub „Hrvatski radiša“ obilježio je danas međunarodnim boćarskim turnirom na kojemu je sudjelovalo dvanaest boćarskih klubova. Turnir je održan na boćalištu u Kampu na Tromeđi, a u konkurenciji klubova iz BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore najuspješniji su bili boćari BK „Vojvodina“ iz Herceg Novog, kojima je pobjednički pehar uručio Jadranko Vlašić, predstavnik Općine Čitluk.

Vojvodina je u finalu turnira pobijedila BK „Bast“ iz Baške Vode, dok je u utakmici za treće mjesto BK „Val“ iz Herceg Novog pobijedio mostarski BK „Zrinjski“.

Tri prvoplasirane ekipe nagrađene su peharima, a organizatori turnira osigurali su i nagrade za najboljeg pucača i najboljeg valjača. Titulu najboljeg pucača na međunarodnom turniru ponio je Aleksandar Bojbaša iz prvoplasirane ekipe, a najbolji u valjanju bio je Čedo Odalović iz BK Val.

Boćarski klub Hrvatski radiša dobro organiziranim međunarodnim turnirom i lijepim druženjem boćara dao je svoj doprinos proslavi Dana općine Čitluk. Krunislav Turudić, predsjednik organizacijskog turnira, nakon završetka natjecanjima svim ekipama i sucima turnira uručio je prigodne zahvalnice i darove.

Inače, na turniru su uz BK Hrvatski radiša nastupili: BK „Radišići“ – Radišići, BK „Dračevo“ – Dračeva, BK „Zrinjski“ – Mostar, BK „Gorčina“ – Omiš, BK „Bast“ – Baška Voda, BK „Gornja Vrućica“ – Trpanj, BK „Val“ – Herceg Novi, BK „Vojvodina“ – Novi Sad, BK „Altina“ Beograd, BK „Dalmatinac“ – Ruma i BK „Šoanjola“ – Herceg Novi.

Uz sportski dio natjecanja organizatori turnira pobrinuli su se da se svi natjecatelji iz Brotnja ponesu lijepe uspomena pa je tako nakon završetka turnira održano zajedničko prijateljsko druženje.