Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

BK Brotnjo počeo novu biciklističku sezonu

Biciklistički klub Brotnjo novu sezonu biciklističkih vožnji započeo je danas. Članovi BK Brotnjo u 13 sati iz Čitluka su krenuli na kraću rutu, tijekom koje će posjetiti Međugorje i provesti se kroz Vionicu i Krehin Gradac na putu da izletišta na Paoči, gdje je planirano zajedničko druženje.

Marijana Marinčić, predsjednica BK Brotnjo, kazala nam je kako se ovakvom vožnjom tradicionalno obilježava početak nove biciklističke sezone i da je želja Kluba rekreativnim vožnjama kroz prirodu promovirati druženje i zdrav način života.

Biciklistički klub Brotnjo broji 30-ak članova, s tim de je njih 20-ak aktivno u vožnji, dok su ostali rekreativci koji nam se pridruže povremeno. Ove godine Klub je zamislio dosta projekata, i ako se 80% toga što smo nedavno na Izbornoj skupštini odlučili i ostvari, podignut ćemo razinu biciklizma u Brotnju na veću razinu – izjavila je Marijana Marinčić, predsjednica BK Brotnjo.

Predsjednica BK Brotnjo također je apelirala na vozače i pozvala sve sudionike u prometu da obrate više pozornosti na bicikliste napomenuvši da su biciklisti, u slučaju kada nema obilježenih biciklističkih staza, ravnopravni sudionici u prometu.

Apelirala bih da nas se u prometu počne uvažavati jer mi smo, u slučaju kada nema obilježenih biciklističkih staza, ravnopravni s automobilima. Sve je više nesreća u kojim nastradaju biciklisti pošto vozači ne uvažavaju nas bicikliste – kazala je Marinčić i najavila da će BK Brotnjo u ovoj godini organizirati više kraćih vožnji koje svi mogu odvoziti kako bi na ovaj način promovirao biciklizam kao zdrav način rekreacije.

WordPress Video Lightbox